Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia Jove Treballar a l'estranger

3.2 Beques de pràctiques per a noutitulats i persones a l’atur

Si ets noutitulat, o a l’atur, existeixen varis programes de pràctiques fora d’Espanya que et puguin convenir.
Beques generals (obertes per totes les àrees d’estudis)

-Programa Leonardo Da Vinci

Es tracta del programa de la Unió Europea de formació professional que permet als joves realitzar estades de pràctiques a empreses a l’estranger. Són programes de mobilitat adreçats a joves d’entre 18 i 35 anys residents a Catalunya, que tinguin un coneixement suficient de l'idioma del país d'acollida i que tinguin una formació o experiència professional pràctica en l’àmbit laboral objecte de l’estada.

La durada de les estades és de 3 a 4 mesos en funció de cada projecte. El programa  inclou un curs de llengua intensiu d'1 mes de durada a l'inici de l’estada, en
l'idioma del país d'acollida, i 2 o 3 mesos de pràctiques professionals en empreses.

La beca us cobreix el viatge d’anada i tornada, diners per fer front a les despeses de l'estada, l’allotjament, un programa cultural i una assegurança.

Aquestes beques són gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya, podeu consultar la seva web www.oficinadetreball.cat

S'ha de tenir en compte que aquestes beques corresponen al programa anterior de la UE (Programa d'Aprenentatge Permanent) i que aquestes beques s'acaben durant l'any 2015. El programa Erasmus+- el seguidor del programa anterior- s'estructura d'una forma diferent i s'ha de consultar les condicions i requisits de participació de cada beca.

-Programa Eurodissea

Aquest programa és una acció de l'Assemblea de les Regions d'Europa que permet als joves realitzar estades de pràctiques a empreses a l'estranger.

Va dirigit a joves de 18 a 30 anys residents a Catalunya, que tinguin una formació o experiència professional pràctica en l’àmbit laboral objecte de l'estada.

La durada de les estades és d'entre 4 i 7 mesos, en funció de les ofertes i les regions on es realitzaran les pràctiques. El programa ofereix un curs de llengua en l'idioma de la regió d'acollida, i de 3 a 6 mesos de pràctiques professionals en empreses.

Són les mateixes regions participants les que financen el programa, fent-se càrrec de les despeses que comporta l'acollida dels participants. Per tant tot està cobert igual com el programa Leonardo menys el viatja d’anada i tornada.

Aquestes beques són gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya, podeu sol•licitar-la a través de la web http://www.eurodyssee.eu/

- el Programa ARGO del Ministeri d’ Educació, Cultura i Esports dirigit a titulats universitaris per fer pràctiques a Estats Units, Canadà, Europa i Àsia per una durada de 6 a 12 mesos. http://becasargo.es

Entra en la pàgina web www.barcelonesjove.net  agenda per consultar les beques vigents.

Com veus, son molts projectes que es semblen. Val la pena sol•licitar-los tots per tenir més probabilitats que aprovin la teva candidatura.

See video

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 8.01.2015

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove