Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia de Recursos per a l'Autoocupació en el sector creatiu i cultural 2018

8. Fonts de finançament

És molt habitual pensar que per començar una activitat per compte propi necessitem molts diners, i encara que és veritat que s’ha de fer una inversió inicial, la majoria de les vegades es pot començar una prova pilot o un prototip amb molts pocs diners i sense necessitat de endeutar-se.

Aquest prototip et permetrà descobrir errades en el concepte, ajustar les idees o complementar-les i encara més important, et permetrà tenir una base documentada per començar a planificar ara sí, com i quant vols créixer amb la teva activitat.

La forma autofinançada, amb el mínim d’inversió, d’iniciar una activitat té el nom de “bootstraping” i és una molt bona idea començar en petit i anar creixent a poc a poc. Però si ja tens provada la teva idea i saps el que necessites i quant necessites pots mirar les fonts de finançament que et proposem als següents apartats.

Articles amb idees inspiradores

8.1. Ajuts i subvencions

Per iniciar el teu negoci en el sector de la cultura i la creativitat pots acollir-te als ajuts i subvencions d'administracions públiques, organismes i entitats. En aquest apartat pots accedir a més informació sobre aquestes entitats i els ajuts que t'ofereixen per fer realitat el teu projecte.

Àmbit Internacional

Programa d'intercanvis transnacionals que ofereix a nous emprenedors i persones que volen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països participants.

Estat Espanyol

Finançament orientat a autònoms, empreses i entitats públiques i privades, tant de l'Estat Espanyol com estrangeres, que realitzin inversions productives en territori nacional.

Ajuts i subvencions de la Secretaria d'Estat de Cultura

Empresa pública depenent del Ministeri d'Industria, Energia i Turisme que participa en el finançament de projectes empresarials.

Recursos per a emprenedors i pimes de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Emrpesa de la Secretaria General d'Indústria, Energia i Turisme del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Catalunya

Ajuts i finançament de l'Agència de suport per a la competitivitat de l'empresa catalana adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

Base de dades d'ajuts i subvencions, promogut i coordinat per ACC1Ó

Portal de finançament per a empreses i emprenedors, promogut i coordinat per la Secretaria d'Economia del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya

Línies de finançament de l'ICF per a emprenedors, autònoms i comerços

Barcelonès

Prèstecs, microcrèdits i bonificacions de l'Ajuntament de L'Hospitalet per a emprenedors.

Conjunt de línies i programes de suport de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de l'Ajuntament de Badalona.

Servei de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet d'assessorament i recursos per a persones emprenedores.

8.2. Premis, concursos i beques

En aquest apartat et presentem una sèrie de premis, concursos i beques que et poden ajudar a l'hora de posar en marxa el teu negoci en el sector de la creativitat i la cultura.

Premis

Premis convocats per Acción Cultural Española (ACE) i el British Council per a joves emprenedors creatius, adreçats a professionals de l'edició digital, la música en directe, la gestió cultural, la producció audiovisual i el disseny.

Premis referents per a start-ups d'Espanya, convocat per "la Caixa" i el Ministeri d'Indústria i que esdevé el premi millor dotat econòmicament del país. L’objectiu dels Premis EmprenedorXXI és identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement d’Espanya.

Programa del Banco Santander adreçat a joves que els ofereix suport, formació i assessorament, a més de dotacions econòmiques per al primer, segon i tercer premi.

Concursos

Startup Competition organitzada per BDO y 4YFN en el marc de Biz Barcelona que selecciona els 10 projectes més innovadors de l'àmbit nacional i internacional.

L'empresa RAIMA convoca anualment aquest concurs amb l'objectiu d'estimular i promoure la creativitat i la tasca dels artistes plàstics.

La Fundació Gaceta Regional convoca aquest certamen per tal de contribuir a la promoció de la pintura. El primer premi contempla una dotació de 6.000 euros i una exposició individual.

Concurs organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de L’Hospitalet conjuntament amb els centres educatius amb Cicles Formatius de Grau Superior de la ciutat. L'objectiu d’aquest concurs és fomentar la cultura emprenedora entre els i les joves de la ciutat.Hi participen alumnes de diferents cicles formatius de grau superior de la ciutat.

*També pots trobar les convocatòries més recents al cercador de la nostra pàgina a:

Beques

Programa d'intercanvis transnacionals de la UE que ofereix a emprenedors joves i a persones que volen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats al front d'empreses als països participants.

Beques de l'Escola de Negocis IEBS per a persones innovadores que destaquin a les seves àrees de coneixement de forma que se'ls dóna suport per tal que es desenvolupin en el món empresarial.

Convocatòria per a videoartistes espanyols que contempla 10 ajuts de contingut econòmic per a produir la seva obra.

Ajuts de la Fundació BBVA per a donar suport a investigadors i creaadors culturals i professionals.Convocatòria de caràcter anyal que contempla la concessió de 50 ajudes individuals.

Programa de la UE per a la Competitivitat de les Empreses que dóna suport als emprenedors i a les pyme per endegar el negoci, accedir a finançament i internacionalitzar-se.

*També pots trobar les convocatòries més recents al cercador de la nostra pàgina a

 

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 17.05.2018

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove