Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

El Currículum i la Carta de Presentació

1) El Currículum Vitae Europass
Els costums i les normes de com fer un Currículum poden variar d’un país a l’altre. És important tenir en compte els aspectes que diferencien un CV d’aquí amb un d’un altre país per tenir les mateixes oportunitats laborals.
Per aquesta raó existeix un currículum Europeu, desenvolupat per la Comissió Europea, que pots utilitzar fàcilment, s’anomena Europass.

2) El Currículum Vitae
A alguns països i segons el sector prefereixen un model més adaptat al país i més curt que el model Europass. Has de tenir en compte que en cada país funciona diferent, per exemple a Alemanya és molt important posar una foto professional, en canvi al Regne Unit no és comú posar una fotografia per la igualtat d’oportunitats.
A la pàgina del SEPE trobes exemples de CV ordenat per països. També t’ofereixen molts enllaços per seguir informant-te sobre els models de cada país.

Per a països fora de la Unió Europea, l’ambaixada o el consolat d’Espanya en el país d’acollida té moltes vegades informació sobre com redactar els costums de recerca de feina del país. També existeixen llibres especialitzats en llibreries i biblioteques.

Moltes Conselleries i Seccions d'Ocupació i Seguretat Social en les Missions Diplomàtiques Permanents d'Espanya a l'Exterior ofereixen una web ("web empleo") amb informació sobre la recerca de feina en aquest país, que inclou un secció sobre la creació d'un CV. 

3) La carta de presentació
La carta de presentació és molt important per augmentar les teves possibilitats de trobar una feina. Has de seguir pautes generals que també s’apliquen aquí, com per exemple que sigui breva, concisa i adaptada al lloc de treball.
Per fer-la segons l’estil del país de destí, et recomanem informar-te en la pàgina web de SEPE on pots trobar molts exemples ordenats per països i enllaços per buscar més informació. És important tenir en compte que en cada país l’estil és diferent i que utilitzis el vocabulari adequat, i que tinguis cura de l’ortografia i la presentació. És recomanable que la llegeix una amic o una amiga nativa per poder fer les correccions necessàries.

Enllaços

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.06.2018

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove