Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Informació general per treballar a l'estranger

1. Perquè buscar feina a l’estranger?
2. Informació general
3. Agències
4. Borses de treball
5. Empreses de treball temporal
6. Més preguntes?
 

1. Perquè buscar feina a l’estranger?

Cada any més joves surten a l’estranger per treballar, ja sigui d'una manera temporal, principalment a l’estiu, o bé en estades més llargues. A més, actualment hi ha molts joves que es troben en situació d’atur i es plantegen un projecte de mobilitat a l’estranger. Es una perfecta ocasió per aprendre o millorar un idioma, adquirir noves competències professionals, millorar la teva ocupabilitat i créixer personalment o per guanyar uns diners i fer turisme.

2. Informació general

Si vols marxar a l’estranger per treballar, existeixen diferents vies per fer-ho:

• Feines no qualificades
• Feines qualificades

Feines no qualificades són feines per a les quals no és imprescindible tenir cap titulació acadèmica o professional, encara que la formació i el nivell de l’idioma condiciona el tipus de feina. Normalment són feines que es fa durant un estiu, uns mesos o per començar a viure en un país nou.
Per trobar una feina qualificada has de tenir una titulació professional o universitària i un bon nivell del idioma del país.

On pots començar a buscar?

Una opció és la xarxa EURES És el portal de mobilitat europea de la Unió Europea, on pots trobar ofertes laborals dels serveis estatals d’ocupació.

Per sol•licitar qualsevol feina necessites un currículum vitae en anglès o el idioma del país a on vols anar. Et recomanem el Currículum Vitae Europass.

3. Agències

Són recursos que et faciliten tots els tràmits i les gestions, encara que cobren una quantitat per fer-ho. Proporcionen tant treball qualificat, com no qualificat o en pràctiques i et busquen l’allotjament i un curs d’idioma, si t’interessa.

Existeix una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure la qualitat i professionalitat de les empreses d’aquest sector: ASEPROCE (Associació Espanyola de Promotors de Cursos a l’Estranger).

4. Borses de treball

Actualment Internet ofereix una gran quantitat de serveis i informació pel que resulta una eina realment molt útil a l’hora de buscar feina a l’estranger. A més, procés de proliferació de les pàgines dedicades a la recerca de feina està sent molt ràpid.

Principalment hi ha dues maneres de buscar feina a través d’internet: una mitjançant recerca activa en les ofertes que sol•licitin treballadors/es, i l’altra, enviant el teu CV a les webs que posseeixin suport tècnic amb aquesta finalitat i que actuïn de mediadores per a que alguna empresa contractant contacti amb tu. En aquest últim cas, hauràs de disposar d’un arxiu amb el document del teu currículum professional i formatiu, escrit en castellà i en anglès per poder adjuntar-lo quan ho necessitis.
 

5. Empreses de treball temporal

Les empreses de treball temporal fan de intermediàries entre les empreses i els particulars. Algunes són internacionals i ofereixen feina a diferents països, altres estan especialitzades en algun sector (turisme, secretariat, comerç, etc.). Aquestes agències fan selecció i entrevista i et demanen un grau de professionalitat , experiència i nivell d’idioma relacionat amb la feina que proposen.
 

6. Més preguntes?

Si tens més preguntes sobre com pots trobar una feina a l’estranger en general o en un país concret, assessora’t i informa’t en una de les oficines de la Xarxa Europa Jove.

See video

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.06.2018

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove