Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Treballar d’Au Pair

Què és?

“Au Pair” vol dir “En mutualitat” i és una de les maneres més conegudes de treball temporal a l’estranger. Consisteix en conviure amb una família i ajudar-los amb la cura dels infants i/o les tasques domèstiques lleugeres a canvi de l’allotjament, la manutenció i una petita quantitat de diners. Les hores que es dediquin a treballar per la família oscil•len segons el programa i el tracte amb aquesta i van des de les 3 a les 7 hores diàries amb un o dos dies lliures a la setmana.
És una bona manera d’aprendre l’idioma del país ja que es disposa de cert temps lliure per a assistir a classes d’idiomes i en alguns casos les famílies d’acollida et poden ajudar en la matrícula i les despeses escolars. A més pots practicar diàriament amb la família i els nens l’idioma d’ells.
L’estada és d’entre sis mesos i un any. Excepcionalment, a l'estiu es poden fer estades de 2 a 3 mesos. Prefereixen acollir Au Pairs durant més temps per a que els nens no s’han de torna a adaptar a una nova persona després de poc temps.
Normalment, les famílies tenen preferència per contractar noies, encara que alguns també accepten nois.

Característiques del o la sol•licitant

- Tenir entre 17 i 30 anys, encara que en determinats països s'ha de tenir 18 anys i menys de 30.
- Tenir coneixements mínims sobre l’idioma del país.
- Es valora el permís de conduir
- Es valora l’experiència amb nens.

Procediment

Amb agència:

Hi ha agencies especialitzades en oferir programes d’Au Pair a diferents països del món i a les quals hauràs de pagar una quota per la gestió (uns 200-300€), no retornable en cas de renuncia. Les despeses del viatge corren a càrrec del/la participant. Val la pena informar-se en vàries i comparar el que ofereixen.

Contacta amb la IAPA Associació Internacional d’Au-pairs, associació per protegir els drets dels i les au-pairs i de les famílies que les acullen. Hi ha també agències associades de diferents països, que podràs trobar a la web.

En aquest article pots trobar algunes agència a Catalunya. 

Sense agència:

Pots buscar famílies a través d’una (o varies) de les pàgines que posen en contacte a famílies i Au-pairs. Aquestes solen deixar-te fer el perfil i veure els perfils de les famílies, però acostumen a demanar una quota d’inscripció prèmium (d’uns 40 euros aprox.) per poder contactar amb les famílies.

Has de tenir en compte que són plataformes online i que t’has de moure amb precaució, sentit comú i és important verificar l’autenticitat de la família.

Alguns exemples:

Au Pair World 
Podem trobar una au pair o una família, i oferir serveis como au pair. Conté, a més a més, una secció de preguntes freqüents denominada Au Pair A-Z en que es resolen les qüestions més importants que afecten a aquest col•lectiu. També hi ha un apartat on descriu les necessitats per fer d’Au-pair a cada país (permisos, visats) i informació general del país.

Au Pair Box 
Portal en el qual au pair i famílies poden posar-se en contacte. L’empresa gestiona l’oferta o demanda de feina y l’envia a agències especialitzades en aquest tipus de llocs de treball, que es posaran directament en contacte amb els interessats. Es tracta d’un servei gratuït.

Au pair Search 
Base de dades per a sol•licitants, famílies y agències. Inclou un fòrum de discussió i una secció sobre permisos de treball, però per a accedir-hi cal registrar-me.

Au Pair.Com
Ofereix serveis per a famílies, au pair y agències. Les au pair es poden registrar gratuïtament per tal d’anunciar-se com a demandants d’un lloc.

Great Au Pair
Aquesta pàgina és bastant completa, ja que als serveis habituals de contacte entre au pair i famílies s’hi afegeix la possibilitat de contactar amb diverses organitzadores punteres en l’intercanvi au pair i de consultar les seves tarifes i condicions bàsiques.

Easy Au Pair 
Lloc amb informació útil per als aspirants a au pair y les famílies amfitriones, a més dels serveis habituals d’anunci i contacte amb au pair y famílies. Per a alguns processos fa falta registrar-me.

Find Au Pair 
Informació per a au pair y famílies. També inclou fòrums y recursos d’informació sobre visats.

New Au Pair
Web amb informació per a au pair, nannies y famílies. Amb el registre gratuït s’obté informació general sobre visats i altres qüestions.

Informació específica per països

Europa:
Normalment has de tenir entre 18 i 30 anys (amb algunes variacions) i no necessites cap visat si tens una nacionalitat europea. Habitualment treballes 30h a la setmana.

Alemanya: 17 a 30 anys
Àustria: 18 a 27 anys
Bèlgica: 18 a 25 anys
França: 17 a 30 anys
Irlanda: 18 a 26 anys
Noruega: 18 a 30 anys 
Països Baixos: 18 a 26 anys
Regne Unit: 18 a 30 anys
Suïssa: 18 a 30 anys

Austràlia:
Edat: entre 18 i 30 anys.
Has de sol•licitar un visat, habitualment el Working Holiday Visa o un visat d’estudiant, si al mateix temps fas un curs d’anglès.

Canadà:
Edat: entre 18 i 30 anys.
Necessites un visat. Existeix el Live-in Caregiver, que és molt més professionalitzat que l’Au Pair. També pots sol•licitar el Working Holiday Visa, però el número de visats cada any està limitat.

Estats Units:
Edat: entre 18 i 26 anys
El viatge d’anada i tornada i un curs d’anglès està pagat.
També hi ha la possibilitat de fer un EduCare. Es tracta d’un Au Pair reduït (màxim 30h) i la possibilitat d’estudiar en un college o una universitat.
Has de sol•licitar un visat, habitualment el J1.

Xina:
Edat: entre 19 i 29 anys
Has de pagar una quota d’inscripció (aprox. 1000 Euros) que inclou el viatge i un curs d’idiomes habitualment. També necessites un visat.

Nova Zelanda:
Edat: 18 a 30 anys
Necessites un visat, en general es tracta del Working Holiday Visum. Cada any hi un número limitat de visats.

See video

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.06.2018

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove