Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Erasmus

1. Què és?
2. Països de destí
3. Requisits dels beneficiaris
4. Ajuts
5. Altres modalitats per fer un Erasmus
6. Com participar-hi?
 

1. Què és?

El programa Erasmus forma part del programa Lifelong Learing Programme (programa d’Aprenentatge permanent al llarg de la vida) a partir del 2007. Es tracte d’un programa europeu de la mobilitat internacional en l’àmbit de l’ensenyament superior que vol millorar la qualitat dels estudis universitaris i fomentar les activitats de cooperació transnacional i interregional entre les universitats participants. El programa dóna la oportunitat d’estudiar a altres universitats d’Europa per un període que pot oscil•lar des dels tres mesos fins a un curs acadèmic complet.

Hi pot participar l’estudiantat, professorat i personal d’administració i serveis de les universitats.
Les avantatges són:

 • El reconeixement d’estudis i de crèdits (ECTS).
 • La gratuïtat de matrícula de la universitat d’acollida.
 • El fiançament de l’aprenentatge d’una llengua estrangera.
   

2. Països de destí

Hi poden participar estudiants dels estats membres de la Unió Europea, dels països de l’Espai Econòmic Europeu /Associació Europea de Lliure Comerç (EEE/AELC) (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i Turquia.


3. Requisits dels beneficiaris

 • Tenir nacionalitat d’un Estat membre de la Unió Europea o disposar del permís de residència permanent a Espanya.
 • Estar matriculat a la teva universitat i haver superat el primer curs –ja sigui diplomatura, enginyeria o llicenciatura- o bé l’equivalent en crèdits.
 • Coneixement suficient de la llengua acadèmica de la universitat destinació (les universitats fan proves d’idioma per acreditat que tens un coneixement suficient per tenir dret a la beca).


4. Ajuts

La Comissió Europea concedeix un ajut econòmic mensual, tot i que també s’ofereixen places, sense compensació econòmica.

El Govern de la Generalitat de Catalunya atorga un ajut econòmic complementari, de 200 euros mensuals, fins a un màxim de sis mesos, a l’estudiantat que hagi estat seleccionat per fer una estada acadèmica en el marc de programes de mobilitat internacional: Erasmus i altres, i compleixi els requisits establerts a la convocatòria corresponent.

Aquestes ajudes són compatibles amb beques i préstecs de l’estat espanyol


5. Altres modalitat per fer un Erasmus

Erasmus Pràctiques: Amb aquesta acció els estudiants universitaris puguin realitzar estades de pràctiques en empreses o institucions d’altres països europeus. Les estades comprenen períodes de tres a dotze mesos i han d’estar autoritzades per la universitat d’origen.

Erasmus Mundus: És un programa que es proposa enfortir la cooperació europea i els vincles internacionals en l'ensenyament superior. El programa finança màsters i doctorats europeus d'alta qualitat, que permetin als estudiants i als docents universitaris de tot el món cursar estudis de postgrau a les universitats europees i que fomentin, al mateix temps, la mobilitat dels estudiants universitaris europeus cap a tercers països.
 

6. Com participar-hi?

El coordinador de mobilitat del vostre ensenyament/Centre us informarà de:

 • les universitats sòcies per cada ensenyament,
 • del nombre d’estudiants que poden desplaçar-se,
 • de les assignatures que es poden cursar fora; valorarà i prioritzarà les sol•licituds en funció de l’expedient acadèmic,
 • el nivell de coneixement de l’idioma del país d’acollida,
 • la motivació pel desplaçament; us informarà dels tràmits i terminis


VIDEOS >>>

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 31.03.2011

Borsa jove ofertes de treball Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO