Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Prova accés al Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Prova d’accés al Cicle Formatiu de Grau Mitjà

La prova d’accés s’adreça a tots aquells estudiants que vulguin accedir a una Cicle Formatiu de Grau Mitjà però no tenen el títol de graduats en Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Per presentar-se a la prova s’ha de tenir 17 anys o complir-los durant l’any que es fa la prova.

Descripció de la prova:
La prova consta de dos blocs de dues hores. Les matèria de cada bloc són les següents:

 • competència en llengua catalana, competència en llengua castellana, competència en llengua estrangera i competència social i ciutadana.
 • competència en matemàtica, competència en tecnologies i competències d’interacció amb el món físic.

La qualificació de la prova està compresa entre 0 i 10 i es calcula aplicant el barem següent a la qualificació de cara àrea:

 • competència en llengua catalana: 15%
 • competència en llengua castellana: 15%
 • competència en llengua estrangera: 10%
 • competència social i ciutadana: 10%
 • competència en matemàtica: 25%
 • competència d’interacció amb el món físic: 12,5%
 • competència en tecnologies: 12,5%

Als aspirant que obtinguin una qualificació igual o superior a 4 se’ls podrà sumar la puntuació complementària obtinguda a partir de:

 • el currículum
 • la formació

Els aspirants que obtinguin una qualificació global inferior a 4 declararan no aptes i en cap cas no se’ls podrà sumar a la nota una altra qualificació.

Una de les opcions es preparar la prova d’accés a través d’un curs a una escola d’adults, sempre i quan es tinguin 18 anys d’edat o 16 quan hi hagi un motiu justificat. El curs de preparació té una durada de 330 hores.

Curs específic d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM):
L’objectiu és facilitar l’accés als cicles formatius per aquelles persones que no compleixen els altres requisits.

Poden accedir a aquest curs totes les persones que no tinguin el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que tinguin 17 anys l’any de la inscripció al curs.

El curs té una durada de 600 hores i s’estructura en tres àmbits acadèmics: àmbit comunicació (llengües catalana, castellana i anglès), àmbit social (ciències socials i ciutadania; i tutoria) i àmbit cientificotecnològic (matemàtiques i dues matèries opcionals, tecnologia o ciències naturals).

La superació del curs específic permet l’accés directe a qualsevol cicle de grau mitjà.

El curs s’imparteix en centres de formació professional o en centres de formació d’adults. La inscripció depèn, doncs, del centre on es faci.

Documents

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 6.07.2018

Borsa jove ofertes de treball Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO