Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Batxillerat: presencial, a distància i nocturn

 

Què és?
El batxillerat té dos cursos acadèmics. Aquesta etapa de formació es cursa convencionalment entre els 16 i 18 anys, però és oberta a qualsevol edat, ja sigui de forma presencial o a distància.
El batxillerat prepara a l’alumne per la seva incorporació a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a l’accés al món laboral.

Com s’accedeix?
Per accedir s’ha de complir algun dels requisits següents:
- estar en possessió del títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO)
- estar en possessió del títol de tècnic per haver superat un cicle formatiu de grau mitjà, al qual s’havia accedit mitjançant una prova d’accés
- estar en possessió del títol de tècnic superior per haver superat un cicle formatiu de grau superior, al qual s’havia accedir mitjançant una prova d’accés
- haver cursat estudis a l’estranger que hagin estat homologat (o estiguin en tràmit d’homologació) al títol de graduat o graduada en educació secundària, al títol de tècnic o equivalent
- haver cursat altres estudis de plans anterior que estiguin homologats als estudis esmentats

Modalitats
El batxillerat s’organitza en tres modalitats:
- Arts
- Ciències i tecnologia
- Humanitats i ciències socials

Matèries
El currículum de batxillerat consta de:
- matèries comunes
- matèries de modalitat
- matèries optatives
- treball de recerca

Avaluació
L’avaluació és contínua (es valora el treball regular, i no la nota obtinguda en un examen o un treball final) i global (es valora el progrés que dada alumne ha fet des del començament, i no solament el que sap fer al final).
A cada curs els alumnes disposen de dues convocatòries, l’ordinària i l’extraordinària per superar cada matèria.

Després del Batxillerat
Els estudiant que hagin superat totes les matèries cursades rebran el títol de batxillerat.
Amb el títol de batxillerat es pot accedir:
- la universitat (un cop aprovades les proves d’accés)
- un cicle formatiu de grau superior de formació professional específica d’arts plàstiques i disseny o d’esports
- ensenyaments superiors artístics
- el món laboral

Batxillerat a distància
El batxillerat també es pot cursar a distància, per via telemàtica a l’Institut Obert de Catalunya. Aquesta opció permet tenir més flexibilitat i adaptació a les circumstàncies personals, familiars i laborals de cada alumne. Es cursa en blocs semestrals i no es  regeix per les normes de pas de curs establertes de forma

Batxillerat nocturn
L’ensenyament nocturn de batxillerat s’adreça fonamentalment a persones que per causa de l’activitat laboral o per altres circumstàncies encaixen millor en una oferta horària diferents de la del règim nocturn.
Requisits:
- tenir 18 anys o més
- tenir una edat compresa entre els 16 i 18 anys i acreditar, per motius laborals o altres que a criteri del Consell Escolar ho justifiqui, la impossibilitat de seguir els estudis en règim diürn.

Els ensenyament de batxillerat nocturn no regeixen les normes de pas de curs de règim diürn, només cal repetir les matèries no superades.

Batxibac
El programa Batxibac, s’imparteix en els centres autoritzats pel Departament d’Ensenyament, permet als alumnes cursar un currículum mixt que suposo fer un terç de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa i cursar la meitat de les matèries en llengua i literatura francesa i història de França.
Per accedir-hi l’alumne ha de demostrar un nivell b de francès, equivalent al B1 del Marc Europeu comú de referència per a les llengües.
Els alumnes que cursin el currículum mixt, a més d’obtenir el títol de batxillerat si aproven totes les matèries cursades, obtindran també la titulació de baccalauréat si superen una prova externa que es desenvolupa integrament en francès.

Font | Departament Ensenyament. Generalitat de Catalunya

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 4.05.2015

Borsa jove ofertes de treball Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO