Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Accés a la Universitat

Requisits per estudiar a la Universitat
Els requisits per a estudiar a la universitat varien segons els estudis fets prèviament. Si has fet el batxillerat, hauràs de passar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). En alguns estudis pots tramitar directament la preinscripció universitària i en alguns altres et demanen, a més a més, de superar una prova específica d'aptitud. Si has fet el batxillerat a l'estranger t'hauràs d'informar sobre la convalidació i l'homologació dels estudis previs a la incorporació a la universitat.

Proves d'accés a la Universitat (PAU)
Després del batxillerat hauràs de superar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Aquesta prova, més coneguda per selectivitat, és un control de coneixements i de capacitació acadèmica. Les notes obtingudes durant el batxillerat i la puntuació que obtinguis a les PAU determinaran si arribes o no a l'anomenada nota de tall per cursar els estudis escollits; és un barem establert a partir de l'oferta i demanda de places a cada centre.

Qui pot fer les PAU?
- Alumnat que acaba el 2n de Batxillerat a Catalunya l’any de les proves
- Alumnat amb el batxillerat o equivalent de cursos anteriors
- Alumnat de sistemes educatius estrangers
- Alumnat de cicles formatius de grau superior
- Alumnat de sistemes educatius anteriors

Proves de la fase específica per a estudiants de Cicles Formatius
Els titulats tècnics superiors de cicles formatius de grau superior (CFGS) poden accedir a la universitat directament i sense obligació de fer cap prova; la seva nota d’accés és la qualificació mitjana obtinguda en el cicle (entre 5 i 10 punts) i té validesa indefinida. Tanmateix, l’actual procediment d’admissió a la universitat preveu la possibilitat que aquests estudiants puguin millorar la nota d’accés a la universitat obtinguda amb el CFGS, si de manera voluntària aquests estudiants s’examinen de la fase específica de les PAU. 

Proves accés per més grans de 25 anys
Les persones més grans de 25 anys poden accedir a la universitat superant la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Aquestes proves són comunes per a totes les universitats de Catalunya.Per formalitzar la matrícula i consultar els resultats d'aquestes proves, consulteu l'adreça d'Internet https://accesnet.gencat.cat

Accés a la universitat per més gran de 25 anys
Les persones més grans de 25 anys poden accedir a la universitat superant la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Aquestes proves són comunes per a totes les universitats de Catalunya.

Proves d'accés per a més grans de 45 anys
Les persones més grans de 45 anys poden accedir a la universitat superant la prova d'accés a la universitat per a més grans de 45 anys.

Accés a la universitat per més grans de 40 anys amb acreditació d'experiència laboral o professional 
Podran accedir a la universitat les persones més grans de 40 anys que acreditin experiència laboral o professional relacionada amb un ensenyament de grau i que no disposin de cap titulació acadèmica que habiliti per accedir a la universitat per altres vies d'accés.

Proves d'aptitud personal per a estudis de Grau 
Per accedir a estudis amb PAP, a més de la preinscripció universitària cal fer obligatòriament una prova d'aptitud personal i formalitzar la matrícula corresponent. 

Via | Generalitat de Catalunya

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 6.07.2018

Borsa jove ofertes de treball Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO