Esdeveniment de l'agenda

Camps de solidaritat de SETEM | GHANA (agost)

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: Voluntariat a l'estranger, cooperació, solidaritat, voluntariat
Temàtica activitat del calendari: SETEM, Voluntariat, cooperació, estranger, solidaritat
Tipus entrada al calendari: Voluntariat en cooperació
Organitza: Altres
Dates de realització
Del dijous 29 de desembre de 2016 al diumenge 2 de abril de 2017
Dates d'inscripció
Del dijous 12 de gener de 2017 al dissabte 1 de abril de 2017
Descripció

Vols formar-te, conviure i col•laborar durant l’estiu amb organitzacions de l’Àfrica, l’Amèrica Llatina o l’Àsia? Has sentit mai parlar dels camps de solidaritat? El programa de Camps de Solidaritat de SETEM té per objectiu formar sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l'activisme a Catalunya en favor de models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud. Setem ha programa per aquest 2017 un ampli ventall de possibilitats per participar a un camp de treball. Una de les propostes és aquesta:

Lloc: Ghana
Organitzacions locals: NASCO ICT / CEHDA / TRADE AID INTEGRATED. NASCO ICT: entitat amb doble seu (a Ghana i a Barcelona) creada per una persona migrada Ghanesa, s'encarreguen de dotar de material informàtic diverses escoles de Ghana. CEHDA: entitat educativa que promou l'educació entre infants amb dificultats d'aprenentatge, menjador escolar i d'altres activitats. TRADE AID INTEGRATED: entitat que promou el desenvolupament rural i el Comerç Just entre comunitats agrícoles de la zona.
Activitat del grup: Possibilitat de visitar el cementiri electrònic més gran d'Àfrica, activitats educatives amb infants, visita a diversos projectes agrícoles.
Tipologia: desenvolupament rural, educatiu i Comerç Just (itinerant a 3 zones del país)
Convivència: famílies, seu de les contraparts i albergs
Dates: AGOST
Durada: 3 setmanes.
Idioma: cal parlar i entendre anglès
Núm. Persones: 6 persones
Perfil adequat de la participant: persones amb molta autonomia i iniciativa per a proposar i executar diferents activitats. Autonomia també per a poder moure's pel país.

L’experiència implica participar en un cicle de formació i sensibilització que es desenvolupa en tres fases:
1a fase - Preparació i formació (d'abril a juny)
Curs de formació 'Apropar-se al Sud' reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya. Es tracta d'un curs obligatori de 40 hores que es realitza en dissabtes.
2a fase - Viatge i estada a un país del Sud (juliol, agost o setembre)
Al llarg d'un mes coneixeràs la feina d'organitzacions locals dels països del Sud, conviuràs amb les persones que hi estan vinculades i compartiràs tallers i activitats quotidianes.
3a fase - Difusió i acció al Nord (a la tornada)
De tornada, per tal de no deixar aquesta experiència de solidaritat en un viatge d'un mes, els participants us comprometeu a divulgar el que heu après i, així, contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre la realitat de desigualtat que haureu vist als països del Sud.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

- Tenir més de 18 anys.
- Disponibilitat per participar a les jornades formatives prèvies al viatge.
- Ser sòcia de SETEM (en cas de no ser-ho, podràs fer-te soci/a mínim durant l'any que dura l'activitat).

INSCRIPCIONS

El període d'inscripcions per participar s'obrirà el proper 12 de gener de 2017 i romandrà obert fins a principis d'abril (places limitades).

Per a inscriure't, caldrà que assisteixis a una de les sessions informatives que organitza Setem per conèixer més a fons els programa de Camps i les condicions per participar-hi. Consulta les dates i les localitats aquí. Posteriorment, hauràs d'omplir el formulari d'inscripció als Camps de Solidaritat i finalment es realitzarà una entrevista personal.

Si vols més informació sobre els Camps de Solidaritat de Setem, escriu un e-mail a:camps@setem.org o truca al 93 441 53 35

Informació complementària
Públic objectiu: 

Joves a partir de 18 anys que vulguin participar en un camp de solidaritat a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina o l'Àsia

Localització i contacteSETEM
Carrer Bisbe Laguarda, 4
08001 Barcelona
Barcelona
Telèfon: 934 415 335
Informació addicional: http://www.setem.org
Adreça electrònica de contacte: camps@setem.org

Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 28.12.2016
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove