Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat a Merzouga (Marroc) amb Viento Norte Sur

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: cooperació, estranger, solidaritat, voluntariat
Temàtica activitat del calendari: Voluntariat cooperació
Tipus entrada al calendari: Voluntariat en cooperació
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dijous 21 de juliol de 2016 al divendres 21 de juliol de 2017
Descripció

L'associació Viento Norte Sur et proposa que siguis voluntari a la comunitat berber de Tamzidat, situada a les afores de Merzouga. Un petit poble desèrtic del sud-est de Marroc. Des de fa una dècada moltes famílies nòmades s'han assentat a la perifèria de Merzouga buscant les oportunitats que ofereix el turisme, però algunes no han aconseguit adaptar-se a aquest nou mode de vida. La diferència cultural i l'idioma creen una barrera important en la integració d'aquestes famílies en el nou mode de vida que el canvi turístic de la zona suggereix.

TASQUES:
- L'educació en idiomes dels més petits: impartiràs classes de castellà i anglès. Una eina indispensable per a què els joves puguin guanyar-se la vida amb treballs relacionats amb el turisme.
- Ajudaràs en els afers diaris de la família: cura dels animals i de l'hort, elaboració de pa i menjars tradicionals, confecció de vestimenta per la família, elaboració de catifes, etc.
-Impulsar noves accions: si la teva estada et suggereix obrir noves vies d'actuació, l'associació sempre està oberta a recolzar les teves idees
- Millora de la infraestructura de sanejament de la zona: quan el pressupost ho permeti, ajudaràs en la construcció d'àrees d'higiene personal comunitàries.

DATES: Tot l'any.  Dates flexibles en funció de la teva disponibilitat. Tu tries i proposes dates a l'associació.

QUOTA DE PARTICIPACIÓ: La quota de participació varia en funció de la durada de la teva estada. A continuació es desglossam la quota:
- Quota de soci: 50 €
- Despeses de gestió i administració: 150 €
- Assegurança mèdica i responsabilitat civil: 20 € / 10 dies. No hi ha possibilitat de contractar-la per dies
- Allotjament i manutenció: 120 € / setmana. T'allotjaràs en una casa berber. Aquests diners s'entregaran a la teva família d'acollida.
- El viatge a la teva destinació (no inclòs).
- Despeses per a recollir-te a Nador o Marraqueix (opcional): 118 € i 122 € respectivament
- Despeses personals (no inclòs).

Font: Associació Viento Norte Sur.

Informació complementària
Públic objectiu: 

REQUISITS:
Persones amb capacitat per a treballar en grup, que tinguin adaptabilitat a l'entorn, amb flexibilitat pels canvis que es puguin produir, persones amb capacitat de resoldre problemes i capacitat de pressa de decisions i sobretot que tinguin interès per a conèixer una altra cultura i un país diferent. A més, cal tenir experiència en voluntariats internacionals, coneixement de almenys una de les llengües majoritàries del país (en aquest cas francès) i nocions de la cultura marroquí.

Localització i contacteAssociació Viento Norte Sur
Informació addicional: http://www.vientonortesur.org/wp-content/uploads/2016/01/Voluntariado_Merzouga_V...
Adreça electrònica de contacte: info@vientonortesur.org

Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 21.07.2016
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove