Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


09/10/2018 - 14:30

7 consells per afrontar una mudança amb èxit


Ha arribat el moment, la nostra nova casa ens està esperant i la veritat és que no veiem el moment de dormir en el nostre nou dormitori, preparar el sopar en la nova cuina o tombar-nos en el sofà del nostre nou i flamant saló. No obstant això, abans de tot hem d'enfrontar-nos a la temible mudança.

1. Pintar la casa abans de mudar-se

Sigui una casa de lloguer o la nostra pròpia casa, el més intel·ligent és pintar abans de realitzar la mudança. És molt més fàcil pintar un habitatge sense mobles. A més d'evitar que es taquin, el ritme de treball serà més àgil i ràpid.

2. La mudança, un bon moment per netejar

Quan fem una mudança, comencem a veure la realitat: emmagatzemem les coses sense control. En moltes ocasions guardem de forma malaltissa coses que segurament o no tornarem a utilitzar o que no té sentit guardar. Tret que siguin records emotius o coses que utilitzem en el dia a dia, hem de plantejar-nos fer una neteja a fons perquè la mudança sigui molt més lleugera.

3. Divideix i venceràs

Cal no cometre l'error de començar a embalar coses sense ordre. Omplir les caixes amb objectes de forma completament aleatòria (ara una manta, ara un quadre i després un robot de cuina) és una mala decisió. L'organització és clau en una mudança, sobretot a l'hora d'omplir les caixes. Aquí podem fer cas a això de divideix i venceràs. Cal centrar-se en una estada i anar desmuntant-la a poc a poc. Cal no oblidar escriure en les caixes el lloc al qual pertanyen els objectes, perquè això ens facilitarà les coses al moment de desfer. I és que també cal pensar en el futur.

4. Qüestió de caixes

Omplir les caixes d'una mudança requereix també un ordre. Aquí la lògica s'imposa. Les caixes petites han de ser omplertes amb objectes pesats, d'aquesta forma ens costarà menys moure-les. Així mateix, les caixes grans són les més indicades per guardar objectes petits i més lleugers.
Ull amb el parament de cuina: cal intentar embalar la vaixella per separat i amb moltíssima cura. No està de més utilitzar algun tipus de plàstic envolupant embuatat (plàstic-bombolla). Així mateix, copes i gots també seria convenient embolicar-los un a un. En aquest tipus de caixes cal col·locar l'etiqueta de fràgil: tota precaució és poca.

5. La roba, millor en borses

Pot ser que no tingui tot el glamur del món, però la roba en borses sempre és més fàcil transportar-la. Podem fer servir també les maletes, encara que evidentment cabran menys pertinences. Les borses d'escombraries de grans dimensions són un bon recurs per traslladar roba de llit i tèxtil de llar en general.

6. Netejar catifes i cortines abans de la mudança

Sembla una obvietat, però hi ha gent que no cau en aquest detall. Al fet que no ve de gust arribar a casa i a més de desfer, tornar-nos bojos amb les rentadores. En aquest cas, cal procurar rentar tant catifes, cortines o cortinetes abans de guardar-los per a la mudança. Una vegada arribem serà tan senzill com desfer i col·locar-ho tot.

7. Descarregar i desfer amb cert ordre

L'ordre és important en tot el procés. Això ha quedat clar. A l'hora de carregar el camió, és important organitzar l'espai. Cal col·locar els objectes més pesats i voluminosos al final, en posició vertical i distribuint-los en tots dos costats.

Després podem col·locar els objectes menys pesats, però també voluminosos, com miralls o matalassos. L'espai restant ens servirà per anar apilant a poc a poc les caixes. Quan arribem al nostre nou habitatge, cal intentar muntar primer els mobles i col·locar els objectes pesats, deixant les caixes per al final.

Font: Fotocasa.es


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove