Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


28/11/2017 - 10:45

Al Consorci d'Habitatge de Barcelona encara estan obertes algunes de les Convocatòries per als Ajuts a la rehabilitació d’habitatges i edificis


La rehabilitació és una eina clau per abordar desigualtats socials i millorar la qualitat de vida de les persones. És per això que des del Consorci de l’Habitatge de Barcelona s’impulsa una nova convocatòria d’Ajuts a la Rehabilitació accent especial a l’interior dels habitatges, prioritzant l’habitabilitat i accessibilitat, a banda de continuar impulsant la rehabilitació d’edificis d’ús residencial, fomentant l’accessibilitat, salut i estalvi energètic.

El manteniment deficient dels habitatges afecta negativament la salut dels veïns i veïnes, i contribueix al deteriorament dels edificis, fet que provoca la pèrdua de qualitat de l’espai públic i, per tant, de qualitat de vida de la comunitat.

Entre les novetats de la convocatòria d’enguany, s’inclouen, entre d’altres, ajuts de fins a 20.000 euros (si els ingressos familiars no superen els 25.000 € anuals).

Podeu trobar tota la normativa que regula aquesta convocatòria als enllaços següents:

Quin és el termini?

La sol·licitud d'ajuts es podrà realitzar del 30 de març fins al 31 de desembre de 2017.

Qui i on es poden sol·licitar i tramitar els ajuts?

 • Poden tramitar la sol·licitud i els ajuts el president de la comunitat de propietaris, l’administrador o el propietari de l’edifici.
 • Pel que fa a les rehabilitacions d’interiors d’habitatges, pot sol·licitar les prestacions el propietari o bé el llogater amb l’autorització del propietari.
 • Les sol·licituds es poden presentar a les Oficines de l’Habitatge de Barcelona on es dóna assessorament i suport tècnic per tal de facilitar el procés.

Quines condicions cal complir?

 • Els edificis han d’estar, en termes generals, destinats a l’habitatge i edificats abans de l’any 1991, excepte en casos d’obres de millora de l’accessibilitat i per a actuacions d’eficiència energètica.
 • Cal disposar de l’acord de la comunitat de propietaris en cas d’obres en edificis.
 • Les obres no es poden començar abans de recollir l’informe tècnic inicial, que es lliura després d’haver formalitzat la sol·licitud d’inscripció.
 • Aportar el comunicat d’inici d’obres o la llicència d’obres. Els treballs han de començar en un termini màxim de tres mesos des de l’emissió de l’informe tècnic inicial.

Quins són els programes i les subvencions?

Les obres de rehabilitació que es poden presentar a aquesta convocatòria són totes les que afectin els habitatges o els edificis, per exemple:

 1. Rehabilitació d’interiors d’habitatges.
 2. Rehabilitació amb mesures d’estalvi energètic.
 3. Rehabilitació amb mesures parcials d’estalvi energètic
 4. Accessibilitat: Instal·lació d’ascensors, en edificis que no en tinguin.
 5. Patologies estructurals: Obres per reparar patologies estructurals en edificis. Sense límit en l’import de la subvenció.
 6. Rehabilitació arquitectònica d’elements comuns
 7. Ajuts específics: Per subvencionar els costos de redacció de l’Informe sobre la inspecció tècnica d'edificis (IITE) d’habitatges.

Tota la info a: http://www.bcn.cat/consorcihabitatge/ca/presentacio-rehabilitacio.html


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove