Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


23/04/2011 - 14:13

Recull de Recursos II Jornades Barcelonès Jove en Xarxa. Web 2.0., joves i serveis de joventut.


Presentació.

Vivim immersos a la societat de la informació. La joventut es caracteritza en aquests moments per mantenir comunicacions freqüents mitjançant l'ordinador i cada cop més a través del mòbil de nova generació via xarxes socials, foros, xats, blocs... Es comuniquen, es relacionen, adquireixen productes i serveis, s'expressen i s'entretenen...

Els serveis de joventut hem d'estar on els joves hi són, apropar-se a ells i ells per poder crear el seu objectiu de forma integral. Apropar-se a les xarxes socials, crear blocs, informar a través del telèfon mòbil... són activitats que cada dia els serveis de joventut han de realitzar si volen connectar amb els i les joves, ser un punt de referencia en el que a la seva informació, orientació i assessorament es refereix.

A més les noves tecnologies permeten que els serveis de joventut treballin en xarxa, amb l'enriquiment que suposa para el desenvolupament del servei i dels seus professionals. Apropar-se a d'altres serveis de joventut, col.laborar, compartir informació i practiques, suposa altre dels reptes que a través de les noves tecnologies es poden portar a terme.

Però també hi ha joves que no tenen accés tan fàcil a les tecnologies. Existeix l'anomenada bretxa digital, avui en dia és un factor més D'exclusió. Si des dels serveis de joventut podem contribuir a disminuir aquesta bretxa apropant les TIC als joves, estarem contribuint a inclusió social de moltes persones. Hem d'integrar en totes les nostres actuacions elements relacionats amb les noves tecnologies i també crear mecanisme per a apropar les noves tecnologies a tots i totes les joves.

Per això cal parlar el seu llenguatge, escoltar i fer que el propi jove participi i sigui partícip dels continguts que es creïn des de les polítiques de joventut.

Recursos i materials d'interès a aquesta jornada.

A continuació trobeu tot un recull de documentació i de links d'interès per a que per vosaltres mateixos pogueu elaborar el vostre propi pla d'actuació dintre del vostre servei de joventut.

Podeu accedir a tots els materials i recursos relacionats de la jornada
www.barcelonesjove.net/jovesweb

Arràn d'aquesta jornada estem configurant una guia que volem construir entre tots i totes vosaltes, si voleu col.laborar en la redacció d'aquesta guia, hem creat un grup de treball Barcelonèsjoveslab en noves tecnologies format per professionals del mòn de la joventut i interessats en aquest mòn de les noves tecnologies per a elaborar una guia d'orientacions pràctiques al mòn de les polítiques de joventut entorn al web 2.0, serveis de joventut i xarxes socials.

Si vols participar en aquest grup de treball pots contactar amb nosaltres a través del formulari de contacte: www.barcelonesjove.net/contact

Guió de la proposta de guia colaborativa:

1. El nou paradigma comunicatiu dels joves del segle XXI
1.1 Com es comuniquen els joves d’avui?
1.2 El llenguatge del 2011
1.3 Les xarxes socials avui dia

2. Comunicacio 2.0 i els serveis de joventut
2.1 Com dissenyar un bon pla de comunicació
2.2. Elements a tenir en compte per a dissenyar campanyes on line. 2.3 Les xarxes socials i els serveis de joventut
2.4. Decàleg per millorar la comunicació i la participació amb els joves
2.5. Consells Pràctics des de l’experiència per a crear projectes on line
3. Canals per a millorar la comunicació, interrelació i participació amb els joves, descripció, punts forts i febles amb els serveis de joventut, exemples i aplicacions pràctiques en les polítiques de joventut:

3.1.-El web, la plana de presentación del nostre servei.

3.2.-Els Blocs

3.3.-Els correu electronic I el emailmarketing.

3.4.-Els telèfons mobils
3.4.1. SMS
3.4.2. Aplicacions i webs adaptadas a mòvils de nova generació.

3.5. Missatgeries
3.5.1. Missatgeries Xats
3.5.2. Skype I la utilització de la web cam.

3.6. L’enquesta i altres elements col.laboratius.

3.7.-Les Xarxes Socials:
3.7.1.-Facebook
3.7.2.-Twitter

3.8. Altres xarxes socials i elements d’apropament als joves.
3.6.3- La música, Spotify
3.6.4 –les fotografies, flickr
3.6.5- els videos, Youtube, vimeo

3.9- Recursos per a professionals (linkdn, intranets, llistes de distribució…).


 

See video

Etiquetes: ,

Enllaços

Documents

Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove