Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia postsecundaria

10. ESO i Batxillerat a distància

ESO a distància

Els estudis d’Educació Secundària Obligatòria es poden realitzar a distància des del IOC (l’Institut Obert de Catalunya).

Per obtenir el títol de GES (Graduat en Educació Secundària) cal estudiar diferents matèries que s’agrupen en tres grans àmbits de coneixement dintre d'un Pla Trimestral de Treball:
- Àmbit de la Comunicació: inclou l’estudi de les llengües i Literatura catalana, castellana i una Llengua estrangera a triar entre anglès, francès, alemany o italià.
- Àmbit Científic: Matemàtiques, Ciències i Tecnologia.
- Àmbit Social: Ciències Socials, Música i Educació visual i plàstica.

Cada àmbit de coneixement s’organitza en mòduls trimestrals independents entre sí. Cada trimestre l’estudiant pot cursar un determinat nombre de mòduls depenent de la seva disponibilitat, capacitat de treball, etc. El mínim és d’un i el màxim de vuit. Normalment, però, i tenint en compte que cada mòdul equival a 30 hores d’estudi, es sol recomanar estudiar-ne cinc.

Cal dir, que des de l’IOC existeix la possibilitat de reconeixement de la coneixença prèvia obtinguda abans de matricular-se a l’Institut.

Els estudis de GES a distància es fan a través d’un entorn virtual d’ensenyament i aprenentatge però, d'altra banda, també disposen de Centres de suport. Aquests són espais adients per a l’estudi on es pot trobar material en diferents formats (llibres, audiovisuals, multimèdia, etc) i disposar d’ordinadors i d’altres materials informàtics per poder seguir amb comodidat els estudis a través de l’entorn virtual.

Per a matricular-se en els estudis de GES cal adreçar-se a l'IOC.

Batxillerat a distància

Des de l’IOC (Institut Obert de Catalunya) t’ofereixen realitzar el Batxillerat de manera no presencial si et trobes en alguna de les circumstàncies següents:

> Viure lluny d'un centre d'ensenyament o viure a l'estranger
> Tenir alguna discapacitat
> Formar part de col·lectius especials com ara esportistes o músics
> Altres circumstàncies, que hauran de ser valorades per la direcció del centre
> Les persones més grans de 18 anys que, per circumstàncies diverses, no poden assistir a un centre presencial (si tens menys de 16 anys només et podràs inscriure amb una autorització prèvia del Departament d'Educació). 

L'estudiant escull una modalitat que ha de mantenir durant tot el cicle, tot i que hi ha possiblitats de canviar-la. Les modalitats són:
· humanitats i ciències socials
· ciències i tecnologia
· arts: 
     · via d'arts plàstiques, imatge i disseny
     · via d'arts escèniques, música i dansa

Els requisits d’accés i els continguts són els mateixos que en la modalitat presencial. L’únic que canvia és el sistema de treball.

Particularitats d'estudiar batxillerat a través del IOC:
> es cursa en blocs semetrals
> no es regeix per les normes de pas de curs establertes de forma geenral
> és més flexible, de manera que facilita l'adaptació a les circumstàncies personals, familiars i laborals.

L’entorn telemàtic permet tenir un contacte constant, ràpid i senzill amb el professorat, amb els companys i amb el seu tutor. Igualment és possible tenir tutories individuals presencials.

Per poder cursar els ensenyaments cal:
> Tenir accés a un ordinador amb connexió a Internet.
> Tenir uns mínims coneixements informàtics que permetin utilitzar un processador de textos, navegar per Internet i enviar i rebre missatges de correu electrònic.

 

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 27.05.2015

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove