Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia per a joves que volen llogar un pis al Barcelonès

10. Promocions de pisos de protecció oficial de lloguer

¿ Què són  els HPO?
L’habitatge de Protecció Oficial (HPO) és un habitacle amb un preu màxim fixat per sota del estipulat pel mercat, per accedir el comprador ha d’inscriure’s en el Registre de sol·licitants de Protecció Oficial i participar en el procés d’adjudicació, quan s’obri la convocatòria corresponent.. Els habitatges protegits poden ser de venda, de lloguer, o de lloguer amb opció de compra.
Tipus d’habitatge

HPO de lloguer
Actualment dins de la Protecció Oficial trobem pisos de lloguer i pisos de lloguer amb opció de compra. Els pisos de lloguer poden ser de Règim General i Règim Especial. El Lloguer amb opció a compra pot ser de Règim Especial, General o Concertat.

Habitatges dotacionals de lloguer per a joves
Es tracta d’habitatges de lloguer protegit, destinats a persones de fins a 35 anys (totes les que hagin de viure a l’habitatge), la data de l’inici de presentació de les sol•licituds, i que tinguin la qualificació d’habitatge protegit per part de la Generalitat de Catalunya.
Un cop adjudicat el pis mitjançant un sorteig entre totes les sol•licituds presentades, es signa un contracte  de conformitat amb la Llei d’Arrendaments Urbans.

REGISTRE DE SOL.LICITANTS DE PROTECCIÓ OFICIAL

És un registre únic al qual s'han d'inscriure totes les persones que desitgin optar a un habitatge de protecció oficial a la ciutat de Barcelona.
Aquest registre, previst a la Llei del dret a l'habitatge i desenvolupat pel Consorci de l'Habitatge de Barcelona, d'acord amb les competències que li atribueix la Carta Municipal, té com a finalitat:

• Facilitar i agilitar els processos d'adjudicació i transmissió d'habitatges protegits.
• Garantir la màxima transparència de tots els processos.
• Informar de la demanda real d'habitatges protegits de Barcelona.

Té una validesa de tres anys i és condició necessària pe accedir a qualsevol promoció d'habitatge públic.
 

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 31.12.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove