Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia per a joves que volen comprar un pis

10.2. Les despeses de la Comunitat

Les despeses de comunitat (porteria, neteja de l’immoble, vigilància, etc.) han de ser assumides pels nous propietaris obligatòriament. L'import es decideix a les reunions de propietaris. En cas que els propietaris no paguin aquestes quotes mensuals a la Comunitat, aquesta pot emprendre accions legals contra el propietari deutor.

Respecte a les reparacions de l’escala, es possible que en determinats casos s'hagin de pagar derrames (despeses extraordinàries), que sovint són quantitats elevades que els propietaris paguen mensualment per a no fer front a la despesa tot d'una. Pot ser el cas, per exemple, de canviar l'ascensor de la finca. En tot cas, aquestes despeses han de ser pactades en consens a les juntes de propietaris. Aquestes despeses extraordinàries normalment cada propietari les paga en funció del coeficient de participació del seu pis dins la comunitat; el coeficient és un tant per cent que marca el “pes específic” que te un determinat habitatge dins una comunitat i que va en relació al espai de cada immoble. A més metres quadrats més coeficient de participació tindrà el pis dins la comunitat, i més quantitat de derrama s’haurà de pagar. Aquest és el sistema que estableix la Llei de Propietat Horitzontal, que no impedeix, si s’arriba un acord, poder pagar les derrames a parts iguals entre tots els veïns.

A l’apartat sobre la Propietat Horitzontal i la Comunitat de Veïns donem més dades al respecte d’aquestes despeses.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 15.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove