Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia per a joves que volen llogar un pis al Barcelonès

13. Ajudes al lloguer

A les Oficies Locals d'Habitatge, pots demanar informació i presentar la sol.licituts dels següents ajuts al lloguer:

Subvenció per al pagament del lloguer

Prestació econòmica destinada als arrendataris amb dificultats econòmiques per fer front a les quotes del lloguer. La quantitat de la prestació és l'equivalen a un 40% del lloguer anual, amb un màxim de 2.400 euros. Requisits per poder demanar la subvenció són no sobrepasar els ingressos mínims establerts en convocatòria i no pagar més d'una quantitat de lloguer previament establerta a la convocatòria..

Prestacions al Pagament del Lloguer

Prestació al pagament del lloguer per arrendataris amb dificultats económiques, La quantitat de la prestació dependrà dels ingressos de la UC i de la renda de lloguer ques es pagui segons el contracte. Prestació sotmès a cnvicatòria anual i limitat a col.lectius que hagin estat benefiaria de les Prestacins d'especial urgència o hagin subscrit un contracte de lloguer amb les borses de mediació. 

Ajut per al pagament de deutes de rendes de lloguer

Són prestacions d’emergència que inclou l’ajut del pagament de les quotes del lloguer tenen l’objectiu d’atendre els impagaments de les quotes del lloguer. Aquestes ajudes es destinen a persones residents a Barcelona que siguin titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge a la ciutat en el qual visquin habitualment.
L'import de la prestació s'estableix com a màxim en dotze mesos de la renda de l'habitatge, amb un límit de 3.000 euros anuals.
Existeix la possibilitat d’una prestació complementària per poder donar continuïtat al pagament del lloguer: l'import de la prestació s'estableix en el 60% de la renda anual de l'habitatge, amb un límit màxim de 2.400 euros per habitatge. Aquesta prestació només es pot atorgar una vegada i per un període màxim de dotze mesos.

Ajut a persones que han perdut l'habitatge

Les prestacions d’emergència a persones que han perdut l’habitatge tenen l’objectiu de respondre a les situacions de desnonaments i execucions hipotecàries a Barcelona. Aquests ajuts es destinen a persones residents a la ciutat que siguin titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge a Barcelona que sigui el seu domicili habitual. L'import de la prestació s'estableix en el 60% de la renda anual de l'habitatge, amb un límit màxim de 2.400 euros per habitatge. Aquesta prestació només pot ser atorgada una vegada i per un període màxim de dotze mesos. No poden haver transcorregut més de tres mesos entre la data de la signatura del contracte d'arrendament i la presentació de la sol·licitud.

Ajuts a la Rehabilitació

Aquestes ajudes se centren a reformar l’interior dels habitatges i a assegurar-ne l’habitabilitat i l’accessibilitat perquè siguin saludables i eficients. Així és poden sol.licitar ajuts per realitzar rehabilitacions d’interiors d’habitatges,  aïllaments tèrmics, obres d’accessibilitat, obres per solucionar patologies estructurals, i rehabilitació arquitectònica d’elements comuns.   Poden tramitar la sol·licitud i els ajuts el president de la comunitat de propietaris, l’administrador o el propietari de l’edifici. Pel que fa a les rehabilitacions d’interiors d’habitatges, pot sol·licitar les prestacions el propietari o bé el llogater amb l’autorització del propietari.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 31.12.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove