Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia de Recursos per a l'Autoocupació en el sector creatiu i cultural

14. Cal conèixer…

Àmbit internacional

Programa Europa Creativa
Programa de la Unió Europea amb la finalitat d'impulsar els sectors culturals i creatius.

Cultunet
Portal creat per l'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI) y l'empresa editorial Área de Trabajo amb l'objectiu d'oferir serveis especialitzats als professionals de la cultura de l'àmbit iberoamericà.

Arteinformado
Espai iberoamericà de l'art. Mitjà digital d'informació i coneixement adreçat a professionals i amants de l'art.

FOMECC
Portal de 'Fomento de Empresas Culturales y creativas', que proporciona informació sobre les indústries culturals especialment d'Espanya, Amèrica Llatina i Àfrica Occidental.

Portal Iberoamericano de Cooperación y Gestión Cultural
Plataforma online al servei dels professionals de la cultura que recull i facilita l'accés gratuït a recursos digitals relacionats amb la gestió i les polítiques culturals.

FIBICC
Fundació Iberoamericana de les Indústries Culturals i Creatives, institució sense ànim de lucre que dóna suport a tothom que vol innovar en l'àmbit de la cultura i la creativitat, des d'emprenedors a gestors, creadors, programadors, investigadors, etc.

Zinc Shower
Meeting show d'emprenedoria cultural, moviment generat des de i per a les indústries culturals i creatives amb l'impuls dels projectes i empreses més innovadores del sector.

Erasmus per a joves emprenedors
Programa d'intercanvis transnacionals que ofereix a nous emprenedors i persones que volen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països participants.

Estat Espanyol

APP Emprendemos INJUVE 
Aplicació interactiva creada per l'Instituto de la Juventud d'Espanya per a tablets i smarthphones que proporciona recursos per a la formació, l'ocupabilitat, cerca de subvencions, finançament i assessorament a joves que volen emprendre.

Mapa de recursos de emprendimiento empresarial INJUVE
Recull de recursos existents a Espanya a nivell europeu, estatal i autonòmic.

Crea tu plan de negocio
Simulador de plans de negoci per a emprenedors culturals (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport)

Catalunya

Catalan! Arts
Portal de les indústries culturals catalanes gestionat per l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals, ICEC.

CONCA - Consell Nacional de la Cultura i de les Arts
El CoNCA va ser concebut com una institució inspirada en el model anglosaxó dels arts councils, per a mantenir la política de foment i expansió de la cultura al marge dels canvis de govern. Forma part de la International Federationof Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA), un organisme internacional que agrupa els departaments o ministeris governamentals de cultura i els consells de les arts.

Diputació de Barcelona - Emprenedoria
Pàgina de la Diputació de Barcelona per al Foment de l'emprenedoria entre els i les joves

CCCBLab
Pàgina del CCCB sobre Investigació I Innovació en Cultura

Empenedoriasocial.cat
Recull de recursos al servei de la iniciativa emprenedora social, en el marc del Programa d'Emprenedoria Social a Catalunya.

Recursos Emprenedoria Xarxa XTEC
Recursos d'emprenedoria de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

Barcelonès

Programa Fàbriques de creació
Programa impulsat per l’Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona que es basa en la transformació d’espais en desús per transformar-los en nous espais generadors de cultura i innovació.

Projecte d'emprenedoria musical per a bandes i músics novells
Programa de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per donar supor a les banda novells de la població, aportant-los una sèrie de recursos que els facilitin l'entrada en circuits de música amateurs, dotant-los dels coneixements i eines necessàries per auto gestionar-se, auto promocionar-se i començar a fer els seus primers concerts, a més de ajudar-los en l'enregistrament d'una maqueta en un estudi professional.

Servei de Foment empresarial Grameimpuls
Servei de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet d'assessorament i recursos per a persones emprenedores.

Club de l'Emprenedor L'Hospitalet de Llobregat
Espai de trobada i de treball a disposició dels emprenedors i les emprenedores de la ciutat que hagin creat o estiguin treballant en el seu projecte d'empresa.

Programes de suport a l'emprenedoria de l'Ajuntament de Badalona
Conjunt de línies i programes de suport de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de l'Ajuntament de Badalona.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 25.06.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove