Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia per a joves que volen llogar un pis al Barcelonès

14. El lloguer a la declaració de la Renda

A l'hora de fer la declaració de Renda, tant si som arrendadors com arrendataris haurem de declarar aquesta situació:

En el cas de l'arrendador-propietari, aquest cobrarà una renda al llogater que ha de comunicar a Hisenda, ja que són ingressos (rendiment de capital immobiliari) que rep i pels quals ha de tributar a través de la declaració de renda. L'arrendador, independent de l'edat que tingui el llogater, podrà reduir-se el 60% de les rendes obtingudes; això significa que només tributarà el 40% de les rendes obtingudes. En el cas que l'arrendador estigui pagant hipoteca, aquest només podrà deduir-se, els interessos del préstec hipotecari.

Pel que fa al llogater de l'habitació, aquest, també es podrà deduir la despesa del lloguer. Actualment, hi ha dues deduccions de les quals pot beneficiar-se el llogater. Sempre que es compleixen els requisits poden deduir-se a la vegada.

Deducció estatal: el llogater es podrà deduir el 10,05% de les quantitats pagades durant el període impositiu pel lloguer de l'habitació. Aquesta deducció només la hi podran aplicar aquells contribuents, la base imposable dels quals sigui inferior a 24.020 €, és a dir, tots aquells la base imposable dels quals sigui superior als 24.020 €, anuals estaran exclosos d'aquesta deducció. AQUESTA DEDUCCIÓ, NOMÉS ES POT APLICAR A CONTRACTES ANTERIORS A 1 DE GENER DE 2015
 

Deducció autonòmica: el llogater es podrà deduir el 10 % de les quantitats, pagades en concepte de lloguer de l'habitació, amb un màxim de 300 euros, sempre que tingui menys de 32 anys, que la Base imposable no superi els 20.000 euros anuals i que les quantitats satisfetes en concepte de lloguer de l'habitació no superin el 10% dels rendiments nets del llogater.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 21.12.2016

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove