Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia Jove Cooperació i Solidaritat

Versió per a imprimirVersió per a imprimir Versió PDFVersió PDF

2.1 Camps de treball internacionals

Si vols tenir un primer contacte amb una realitat diferent o disposes de poc temps per a fer una estada a l'estranger, els camps de treball et poden interessar. Però... què són?

Els camps de treball són una experiència on els voluntaris i voluntàries es responsabilitzen de realitzar una feina de suport a la comunitat local en l’àmbit social, mediambiental, cultural, educatiu, etc. 
Alguns exemples de camps de treball poden ser: la construcció d'un pou en un poble (sempre amb la supervisió d'un/a expert/a), ajudar amb la neteja d'un bosc de plantes que afecten a la vegetació autòctona, organitzar un festival de circ per a nens i nenes, fer xerrades a l'escola d'un poble, etc.

S’organitzen grups de joves de diferents procedències (d’entre 5 i 25 persones) per a afavorir l’intercanvi cultural, i s’hi pot practicar un idioma estranger. Duren entre 2 i 3 setmanes i et permeten fer un primer contacte amb la realitat d'un altre país. L’edat mínima és de 18 anys, però quan es tracta de països del Sud normalment són 20 o 21.

Cal pagar totes les despeses del viatge i l'assegurança, a més d’una quota per l’organització catalana (100-150€). En alguns casos, l’organització local demana una quota extra per a poder participar en el camp. Les despeses d’allotjament i manutenció queden cobertes, així com els processos obligatoris de formació prèvia i d’avaluació posterior.

Quines entitats gestionen camps de treball?

Servei Civil Internacional de Catalunya:

Per a participar en un camp de treball amb l'SCI, has de tenir 18 anys pels països enriquits (Europa, Amèrica del Nord i Japó), 20 pels països empobrits i 17 per alguns camps a Catalunya. Pels camps de treball d'un país empobrit, a més, cal tenir certa experiència associativa o de voluntariat, experiències internacionals i/o haver estat en altres camps de treball.

Es col•labora entre 20 i 40 hores a la setmana i els grups poden ser de 5 a 24 voluntaris/es de diferents nacionalitats.

Per a fer el camp és obligatòria la participació en un seminari de formació. Has de pagar una quota de participació de 75€ per a cobrir les despeses administratives, formació prèvia i assegurança, a més d’una quota de soci per un any, que és de 40€. Per a participar en un camp d'un país empobrit cal abonar una quota addicional de 30€, en concepte de fons de solidaritat. En aquests països, a més, sovint cal abonar una aportació extra en concepte d'allotjament i manutenció, això sempre estarà indicat a la pàgina d'informació del camp.

Coordinadora d’Organitzacions de Camps de Treball de Catalunya:

Els camps proposats per la COCAT tenen una durada d'entre 15 i 20 dies i es treballa unes 30 hores setmanals.

El camp de treball està organitzat per una associació o entitat local de la regió on et desplaces per a fer el teu camp de treball, i amb la qual la Cocat treballa a través de la xarxa Alliance.

Per a participar en els camps de treball al nord (Europa, Turquia, Armènia, Estats Units, Canadà, Japó i Corea) has de tenir entre 18 anys (el primer dia del camp) i 35 anys; pels camps internacionals a Catalunya, cal tenir entre 18 i 30 anys; i pels camps del sud, entre 21 i 35 anys. Per aquests darrers, a més, caldrà realitzar una formació prèvia d'un dia.

Per a participar-hi, has de pagar una quota de participació de 130€, amb aquesta quantitat cobreixes les despeses d'allotjament i manutenció. En alguns casos et demanaran una quota addicional si l'entitat d'acollida no té prous recursos, cosa que estarà sempre indicada en la descripció del projecte. Amb COCAT també t'has de responsabilitzar de les despeses del viatge i de l’assegurança.

 

Més informació sobre Camps de Treball.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 15.12.2015

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove