Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia L´estiu és Jove

2.2. Camps de treball

Els camps de treball consisteixen en una estada entre 8 dies i 3 setmanes en què els participants realitzen un servei a la comunitat en l’àmbit social, medi ambient, restauració del patrimoni, cultura , art, etc.. Hi ha camps de treball a Catalunya, arreu de l’Estat Espanyol i a la resta del món. Normalment , els participants són tots d’orígens diferents i així aprenguin a treballar plegats en un ambient intercultural.

L’allotjament sol ser en un alberg de joventut, escola o bé tendes de campanya amb la resta de participants. Les condicions i cost varien en funció de l’entitat organitzadora. Normalment, les entitats organitzadores a Catalunya posen una quota d’inscripció pels tràmits i gestions, però un cop arribis al camp de treball, l’allotjament i la manutenció solen estar coberts. El desplaçament sol córrer a compte teu i hauràs de cercar tu la manera d’arribar-hi.

L’organització d’aquests camps de treball va a càrrec d’associacions educatives juvenils catalanes, dels organismes de joventut de les comunitats autònomes de diversos organismes i associacions internacionals que, en tots els casos, es fan responsables del bon desenvolupament dels camps de treball que organitzen.

COCAT

La COCAT és la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball de Catalunya, una plataforma d’entitats creada conjuntament per Cruc, Fundació Pere Tarrés, Fundació Escolta Josep Carol, i RAI, amb l’objectiu de coordinar els camps de treball, com una eina de desenvolupament personal dels joves i de desenvolupament local de les comunitats on es realitzen.

A la COCAT es dediquen a coordinar els camps de treball internacionals (un programa de voluntariat que entenen com una eina de desenvolupament personal i social més enllà de les fronteres) on participen els joves d’arreu del món: els estrangers a Catalunya, i els catalans a l’estranger i Catalunya.

www.cocat.org


Calàbria, 120
08015 Barcelona
T 934 254 064
F 934 234 498

SCI – Catalunya

L'SCI-Catalunya és un moviment internacional que treballa per la pau i la justícia social, entesa com la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans. Nascut al 1982, representa una de les més de 40 branques que configuren la xarxa del Servei Civil Internacional (Service Civil International).

L'SCI és principalment conegut per l'organització de projectes de camps internacionals de treball voluntari, als quals participen cada any més de 5.000 persones de tot el món. A més de l'organització amb altres associacions locals de seminaris i activitats formatives sobre temàtiques diverses com: educació per la pau, conflictes, relacions nord/sud, deute extern...

La filosofia de l'SCI porta a que els grups de persones de diferents països que conviuen i treballen juntes en un projecte comú de manera voluntària, trenqui totes les barreres entre ells i que, per tant, l'entesa i el coneixement de la realitat entre les nacions augmenti.

Les eines que utilitza són:

* Els camps internacionals de treball voluntari (amb una durada d'entre 10 i 30 dies). Es tracta d'un servei voluntari de cooperació, on un grup de persones de diferents condicions, cultures i creences participen de forma conjunta i voluntària en la realització d'un projecte.

C/ del Carme 95, baixos 2ª
08001, Barcelona
Espanya

TEL: +34 93 4417079
FAX: +34 93 4417018

www.sci-cat.org

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 22.02.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove