Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia Jove Treballar a l'estranger

2.4 Recerca de treball amb autocandidatura

Si tries aquesta opció, hauràs de fer la teva pròpia recerca d’empreses i enviar el teu
currículum i la teva carta de presentació. Les feines no qualificades es poden buscar de diferent manera:

Recerca d’empreses i entitats a través de portals de feina:

Existeixen portals de feina especialitzats per buscar feina de vacances o feina no
qualificada. Alguns portals són internacionals, els altres són nacionals o locals. En aquest cas consisteix en buscar en les web anomenades a l’apartat de “Portals de feina europeus o internacionals”, i contactar a les empreses que t’interessin tant tinguin una plaça vacant o no.

Presentació espontània

Si tens la possibilitat de marxar directament al país on vols treballar, trobar feina pot ser més fàcil ja que si busquen algú per incorporació immediata tu ja està allà, però d’alguna manera si que és cert que abans de marxar haurem d’assegurar-nos de que estem preparats per picar portes i realitzar entrevistes, i que tenim suficients diners com a mínim per a 3 setmanes.

La idea es que un cop instal•lat/da et presentis directament en bars, hotels, restaurants i centres turístics per deixar el teu CV. Aquesta opció et permet fer una primera ullada al lloc i potser parlar amb algun representant. No sempre funciona ja que a vegades et trobes amb un empleat que no et donarà molta informació.

El més important és tenir tot preparat abans de marxar per poder trobar una feina de manera més ràpida: has de tenir el teu CV en anglès i/o l’idioma del país on vols marxar, saber en quin sector vols buscar i tenir un llistat d’empreses/hotels/restaurants etc.

Curriculum i carta de presentació

1. Què és un currículum? És la publicitat que fas de tu mateix/a quan vols aconseguir un determinat lloc de treball. Amb ell intentaràs aconseguir una primer entrevista de feina.

La seva estructura ha de ser clara, ordenada, neta, aclaridora, positiva i estructurada, però també ha de tenir un aire de personalitat propi, ja que a través d’ell donaràs una primera impressió de com ets.
Aspectes importants del currículum:
- Ha d’estar orientat al lloc de treball que es vol ocupar: què puc aportar per ocupar aquest lloc de treball? (adapta’l a cada lloc de treball!)
- Ha de ser breu, concís, positiu i fàcil de llegir. L’estil telegràfic és el més apropiat, perquè permet ràpidament veure les aptituds que hom té per al lloc de treball.
- La informació ha d’estar organitzada de manera lògica (títols i subtítols que separin i facin clara la informació que es dóna).
- Has d’intentar evitar al màxim les abreviatures.

El CV Europass i models per país
• El CV Europass: www.europass.cedefop.europa.eu
• Altres països: SEPE>EURES>Selecciona el país>CV y Carta

2. Què és una carta de presentació? Document que pretén destacar aquells punts forts de la teva candidatura i el teu interès pel lloc i/o l’empresa a la qual t’adreces. És, per tant un document independent però coherent amb el currículum, respectant la forma i l’estil.
L’objectiu principal de la carta de presentació és crear una expectativa positiva envers el currículum, i manifestar el nostre interès de col·laborar amb l’empresa.

- Salutació: A qui adreces la carta.

- Capçalera: Cita la referència o la procedència de l’anunci i el motiu perquè envies el currículum.

- Presentació: Explica per què ets la persona idònia per al lloc. Has d’intentar que el seleccionador/a vegi que coneixes el lloc i l’empresa. Cita les competències personals que puguin aportar valor afegit a la feina a la qual optes.

- Comiat: Acomiada’t de manera cordial, sol·licitant una entrevista personal. Escriu el teu nom i cognoms i no t’oblidis de signar.

See video

Enllaços

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 7.03.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove