Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia Jove Cooperació i Solidaritat

3.2 Long term volunteering (LTV)

 

Són semblants als camps de treball, però, en comptes de formar un grup internacional de persones per tot el període, la persona voluntària s’integra en una organització d’acollida, on, probablement, hi haurà altres voluntaris, per a treballar especialment amb la comunitat local.

Quines entitats gestionen LTV?

 Servei Civil Internacional de Catalunya:

Ofereix la possibilitat de fer un Camp de Llarga Durada a joves a partir de 18 anys (21 si es va a un país del sud), per una durada de 3 a 12 mesos, treballant en un projecte de cooperació amb la branca local de l’SCI o amb una contrapart afí al país d’acollida.

S'hi treballa entre 30 i 40 hores per setmana. Per fer un LTV s'ha de:
- Tenir experiència prèvia en el món del voluntariat o l’associacionisme, a més de molta motivació,  flexibilitat, adaptabilitat i ganes de viure una experiència intercultural.
- Ser majors de 21 anys en el cas de fer un projecte en un país del sud i 18 a la resta dels països. No hi ha límit superior d’edat per a participar.
- El SCI Catalunya només pot enviar voluntaris/es que resideixin actualment a Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Si no resideixes en cap d’aquestes zones, t’hauràs d’adreçar al SCI Madrid.

La persona voluntària haurà de pagar:
- Els bitllets d’anada i tornada.
- Una quota anual de soci del SCI, que és de 40€
- Una quota per a participar en el projecte, que és de 75€ si marxes al nord i de 105€ si marxes al sud.
- A part, en molts països del sud hauràs de pagar una quota mensual per a cobrir les despeses d’allotjament i manutenció; en canvi, en els països del Nord aquestes despeses les paga l’entitat on duràs a terme el teu voluntariat.

Per als Voluntariats de Llarga Durada hauràs de passar una entrevista personal, així com realitzar una formació d'un dia.

Per a trobar els projectes pots mirar aquest web (el llistat LTV s’actualitza cada 8 setmanes).

 

Coordinadora d’Organitzacions de Camps de Treball de Catalunya:

COCAT ofereix la possibilitat de fer un Camp de Llarga Durada a joves de 18 anys (21 si es va a un país del sud) a 35 anys, per una durada de 3 a 12 mesos, treballant en un projecte de cooperació de les entitats amb qui col·laboren.

Per fer un LTV s'ha de:
- No calen habilitats específiques, però sí motivació, flexibilitat, compromís i ganes de conèixer una nova cultura.
- Tenir entre 18 anys (fets el primer dia del camp) i 35 anys per als països del Nord i entre 21 anys (fets el primer dia del camp) i 35 anys per als països del Sud.
- Ser resident a Catalunya.

- S'aconsella, a més, tenir experiència prèvia en voluntariat o en estades internacionals.

La persona voluntària haurà de pagar:

- Els bitllets d’anada i tornada.
- L'assegurança, despeses de visat i de vacunació.
- Una quota de 200€ per a participar en el projecte, que inclou assessorament, formació, seguiment i avaluació, a més d'allotjament i manutenció.
- A més, algunes entitats d'acollida poden demanar una quota extra segons les necessitats del projecte.

Per als Voluntariats de Llarga Durada, Cocat et facilitarà un procés d'acompanyament previ a la inscripció i hauràs d'assistir a una de les seves xerrades.

 

Altres voluntariats de llarga durada:

Voluntariado España
Haz lo posible
Voluntariado.net

 

See video
See video
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 30.03.2017

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove