Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia Jove Cooperació i Solidaritat

Versió per a imprimirVersió per a imprimir Versió PDFVersió PDF

4.4 Involucrar-te en una ONG

- Participar en una entitat o ONGD: Finalment, una altra acció que podem fer des d'aquí és la participació activa en alguna entitat o ONGD. Per a fer-ho, només cal trucar o personar-se a la seu d'una d'aquestes i demandar la pròpia inscripció com a soci/a de la mateixa, a part d'oferir els propis serveis com a voluntari/a en les diverses activitats que l'entitat o l'ONGD dugui a terme, tant a nivell local com al territori. A continuació, et presentem alguns directoris d'ONGD i entitats dedicades a la cooperació per al desenvolupament on hi trobaràs un bon nombre d'oportunitats per a dur a terme el teu voluntariat:

   Guia de ONG – Consumer
   Canalsolidario.org
   Directori Lafede.cat

Després de saber en quina causa et vols implicar, què pots fer en una ONG?
Les tasques poden ser molt variades, però has de tenir en compte que les ONG destinen una gran part del seu temps a tasques administratives.

Com explica l’Associació Catalana per la Pau en la seva pàgina web, pots fer una d’aquestes tasques (llistat no exhaustiu):
• Tasques de premsa i comunicació (edició de material audiovisual, redacció de continguts, etc.)
• Treball de campanyes de solidaritat i organització d’actes i activitats concretes.
• Suport gràfic a les activitats (disseny de cartells, aportació d’imatges i fotografies d’actes de l’entitat, etc.)
• Tasques administratives i comptables.
• Traducció de textos (de l’anglès, portuguès, francès i àrab al català i castellà).
• Recerca de finançament públic i provat per als projectes.
• Suport en la gestió de projectes de desenvolupament.

Si en vols saber més, consulta aquesta guia que ha creat la mateixa associació pel seus potencials col•laboradors.

També per internet pots donar suport a una ONG!
Si tens una pàgina web, pots difondre-hi notícies i activitats de les ONGD, també a Facebook o Twitter. O pots donar suport a les entitats fent-te amic o amiga del seu Facebook. Totes aquestes activitats ajuden a donar més visibilitat a les entitats d’aquest sector.

- Retorn: En la majoria de projectes de mobilitat internacional, especialment en aquells dedicats a la cooperació internacional, és important fer una devolutiva de l'experiència viscuda i de l'aprenentatge adquirit. És part de l'experiència de voluntariat realitzar un projecte a nivell local per a donar a conèixer la realitat social, cultural, política i /o econòmica de la zona on s'ha desenvolupat aquest voluntariat, amb l'objectiu de sensibilitzar a la població mitjançant l'eficaç eina del testimoni directe.

- Campanyes solidàries: En algunes dates assenyalades o a causa d'algun esdeveniment concret, es duen a terme campanyes de solidaritat on es pretén implicar a tota la població. Les campanyes més habituals són les de recollida d'aliments i material escolar, especialment en època de Nadal. En aquests casos es pot participar com a persona voluntària durant la recollida o bé oferint algun producte. Arran de la crisi econòmica, han augmentat les campanyes destinades a persones que viuen en el Nord, l'anomenat Quart Món.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 24.04.2017

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove