Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia jove per compartir pis

5.3 Ajudes

Tot i que l'objecte dels ajuts no són els contractes d’habitació, si entre un grup de gent hem llogat un pis sencer, els podrem demanar-les si tots figuren o en el contracte de lloguer com co-arrendataris o en el padró municipal. . Les ajudes existents a dia de avui són:

PRESTACIONS PERMENTS AL PAGAMENT DEL LLOGUER

Les prestacions permanets al pagament del lloguer són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial, Aquestes prestacions s'atorguen amb caràcter permanent i es mantenen sempre que les persones beneficiàries continuïn reunint els requisits.

Poden accedir a aquestes prestacions les persones que és trobin als col.lectius específics següents:

-  Persones físiques arrendatàries d'un habitatge que l'any 2014 hagin estat beneficiàries de les prestacions econòmiques d'urgència especial regulades a la convocatòria extraordinària adreçada a persones amb situació d’atur de llarga durada.
-  Persones físiques que hagin estat beneficiàries de la prestació econòmica d'urgència especial adreçada a persones que han perdut l’habitatge a conseqüència d’un procés de desnonament o d'execució hipotecària.
- Persones titulars de contractes de lloguer o excepcionalment d'un contracte de sotsarrendament legal i consentit, de l'habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, obtinguts a partir de l'1 de novembre de 2014 a través de les borses de mediació per al lloguer social o d'habitatges gestionats per administracions i entitats públiques, excepte l’Agència de l’Habitatge; o per entitats sense ànim de lucre.

PRESTACIONS ECONÒMIQUES D'URGÈNCIA ESPECIAL PER A L'HABITATGE

Són prestacions a fons perdut que s'atorguen a persones que han contret deutes en relació amb l'habitatge, amb la finalitat de garantir un habitatge a la persona sol•licitant i a la seva unitat de convivència.  Van adreçats fonamentalment a persones amb deutes contrets per rebuts impagats i a persones que han perdut l'habitatge com a conseqüència d'un procés de desnonament.
 

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 28.09.2015

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove