Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia de Recursos per a l'Autoocupació en el sector creatiu i cultural

6. Més recursos per emprendre

En aquest apartat et presentem una sèrie de recursos d'utilitat per a emprendre en el sector de la creativitat i la cultura.

 

Àmbit internacional

Programa Europa Creativa
Programa de la Unió Europea amb la finalitat d'impulsar els sectors culturals i creatius.

Cultunet
Portal creat per l'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI) y l'empresa editorial Área de Trabajo amb l'objectiu d'oferir serveis especialitzats als professionals de la cultura de l'àmbit iberoamericà.

Global Center for Cultural Entrepreneurship
Accelerador d'startups en el sector creatiu.

Arteinformado
Espai iberoamericà de l'art. Mitjà digital d'informació i coneixement adreçat a professionals i amants de l'art.

Red Latinoamericana de Emprendimiento Cultural
Recull de convocatòries, esdeveniments i notícies de la Red Latinoamericana de Emprendimiento Cultural

FOMECC
Portal de 'Fomento de Empresas Culturales y creativas', que proporciona informació sobre les indústries culturals especialment d'Espanya, Amèrica Llatina i Àfrica Occidental.

Portal Iberoamericano de Cooperación y Gestión Cultural
Plataforma online al servei dels professionals de la cultura que recull i facilita l'accés gratuït a recursos digitals relacionats amb la gestió i les polítiques culturals.

FIBICC
Fundació Iberoamericana de les Indústries Culturals i Creatives, institució sense ànim de lucre que dóna suport a tothom que vol innovar en l'àmbit de la cultura i la creativitat, des d'emprenedors a gestors, creadors, programadors, investigadors, etc.

Zinc Shower
Meeting show d'emprenedoria cultural, moviment generat des de i per a les indústries culturals i creatives amb l'impuls dels projectes i empreses més innovadores del sector.

Erasmus per a joves emprenedors
Programa d'intercanvis transnacionals que ofereix a nous emprenedors i persones que volen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països participants. 

 

Estat Espanyol

APP Emprendemos INJUVE
Aplicació interactiva creada per l'Instituto de la Juventud d'Espanya per a tablets i smarthphones que proporciona recursos per a la formació, l'ocupabilitat, cerca de subvencions, finançament i assessorament a joves que volen emprendre.

Mapa de recursos de emprendimiento empresarial INJUVE
Recull de recursos existents a Espanya a nivell europeu, estatal i autonòmic.

Crea tu plan de negocio
Simulador de plans de negoci per a emprenedors culturals (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport)

 

Catalunya

Catalan! Arts
Portal de les indústries culturals catalanes gestionat per l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals, ICEC.

Empenedoriasocial.cat
Recull de recursos al servei de la iniciativa emprenedora social, en el marc del Programa d'Emprenedoria Social a Catalunya.

Recursos Emprenedoria Xarxa XTEC
Recursos d'emprenedoria de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

Programa Joves emprenedors Catalunya Emprèn
Recursos de la Xarxa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya per a què els i les joves emprenedors/es puguin posar en marxa el seu negoci.

Programa Business Angels per la Cultura
Programa de suport als emprenedors en els sector cultural de BANC - Business Angels Network Catalunya

 

Barcelonès

Barcelona Empresa
Web de l'Ajuntament de Barcelona per a les empreses, amb recursos per a emprendre.

Programa Creamedia Barcelona Empresa
Programa de suport a la creació d'empreses en l'àmbit de les indústries creatives i culturals, promogut per Barcelona Activa

Programa Fet a Mà Barcelona Empresa
Programa de suport a artesans/es que volen muntar el seu propi negoci. Ofereix recursos, tutories individualitzades, ajut en la recerca de finançament i acompanyament en la posada en marxa.

Programa Idees amb futur Barcelona Empresa
Programa per a joves d'entre 16 i 30 anys que volen posar en marxa un negoci. Ofereix recursos, tutories individualitzades i ajut en la recerca de finançament.

Programa Fàbriques de creació
Programa impulsat per l’Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona que es basa en la transformació d’espais en desús per transformar-los en nous espais generadors de cultura i innovació. 

Almogàvers Business Factory
Entorn d'innovació amb avançades infraestructures i serveis per a donar suport a les empreses de nova creació (menys de tres anys) de Barcelona.

Espai Coworking Almogàvers Business Factory
Espai on les noves micro empreses i/o professionals autònoms troben el lloc que necessiten per treballar i relacionar-se amb d'altres empreses/professionals similars.

Projecte d'emprenedoria musical per a bandes i músics novells
Programa de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per donar supor a les banda novells de la població, aportant-los una sèrie de recursos que els facilitin l'entrada en circuits de música amateurs, dotant-los dels coneixements i eines necessàries per auto gestionar-se, auto promocionar-se i començar a fer els seus primers concerts, a més de ajudar-los en l'enregistrament d'una maqueta en un estudi professional.

Servei de Foment empresarial Grameimpuls
Servei de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet d'assessorament i recursos per a persones emprenedores.

Club de l'Emprenedor L'Hospitalet de Llobregat
Espai de trobada i de treball a disposició dels emprenedors i les emprenedores de la ciutat que hagin creat o estiguin treballant en el seu projecte d'empresa.

Programes de suport a l'emprenedoria de l'Ajuntament de Badalona
Conjunt de línies i programes de suport de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de l'Ajuntament de Badalona.

 

 

Enllaços

Mapa Jove

Documents

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 13.06.2014

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove