Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia jove per compartir pis

6.1. Els consells dels qui comparteixen pis

Els joves que hem entrevistat ens donen la seva visió sobre els aspectes més i menys positius de compartir habitatge i ens ofereixen els consells bàsics per a que la convivència sigui més que correcta.

Hugo. 25 anys. Cuiner. Viu a L’Hospitalet amb un amic i una noia que no coneixia prèviament.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: Viure noves experiències. És un bon contacte amb la realitat. Aprens de l’altre i adquireixes nous punts de vista en tot. També s’agraeix tenir algú amb qui parlar quan arribes a casa i no et sents tan sol.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: La falta d’independència, tot i que això és un aspecte molt relatiu.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Fes un decàleg només en començar a viure i deixa les normes de convivència ben clares, sobretot pel que fa a la neteja del pis.

Joan. 26 anys. Llicenciat en Turisme. Viu a Barcelona amb quatre amics.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: Llibertat respecte a horaris i respecte a fer el que vols a cada moment, no havent de justificar res a ningú. Pots entrar i sortir quan vols, com vulguis i, sobretot, amb qui vulguis.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: El tema de la neteja i trobar-te gent que no coneixes de res i que no em fa gràcia que estiguin a casa meva.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: No et callis mai i si alguna cosa no t’agrada, digue-ho. També has de d’aprendre a deixar les teves manies de banda, perquè si no, la convivència es fa complicada.

Marta. 30 anys. Diplomada en Educació Social. Viu a Barcelona amb una amiga.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: Et coneixes molt més a tu mateix, comparteixes despeses i et dóna la possibilitat de conèixer més gent. També t’obres als gustos dels companys.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: A vegades necessites moments de privacitat i intimitat i això resulta complicat d’assolir quan comparteixes pis.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Cal que siguis una persona flexible, tolerant i que respectis la personalitat dels altres. També és important que et facis respectar, sobretot en el tema de la neteja. Val la pena compartir pis per aprendre de l’experiència.

Mar. 25 anys. Llicenciada en Dret. Va viure a Bèlgica amb una beca Erasmus amb set nois i una noia, tots estudiants.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: El vincle que es crea quan et portes bé amb els companys de pis. Coneixes a la gent en tots els seus aspectes, amb els seus defectes i les seves virtuts.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: Si vols imposar els teus criteris i no saps adaptar-te al tipus de convivència, pots passar-ho malament i tornar-te algú insuportable pels demés.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Si et proposes compartir pis amb un amic o una amiga, tria bé amb qui, perquè pots carregar-te l’amistat. Si no coneixes a les persones amb qui compartiràs pis, respecta molt la intimitat, les coses dels altres i intenta ésser agradable.

Magdalena. 31 anys. Llicenciada en Periodisme. És mexicana i viu a Barcelona amb una noia argentina que no coneixia prèviament a la convivència.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: Comparteixes despeses, tens algú quan arribes a casa i tens temps d’avorrir-te.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: La manca de privacitat. No pots sortir del lavabo com vols, per exemple.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: No facis als altres el que no vulguis que et facin a tu.

Israel. 29 anys. Llicenciat en Periodisme. Va viure a Platja d’Aro amb dos companys de feina, desconeguts abans de conviure-hi.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: El fet de conèixer gent nova, viure noves experiències (cuinar, netejar)...

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: De vegades, no totes les opinions i/o actituds són compartides, i això genera discrepàncies.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Molta paciència i moltes dosis d’humor. És l’únic mitjà per sobreviure.

Oriol. 24 anys. Estudiant d’Econòmiques. Viu amb dos amics a Barcelona.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: L’autonomia per decidir horaris, dietes, invitats, fets. El fet de sentir un espai privat (la teva habitació) i gaudir-lo com més et convingui.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: No poder gaudir de tots els racons del pis o fer-los sentir com a teus (el contrari que passa amb l’habitació). A vegades, sorgeixen despeses econòmiques imprevistes. Aguantar al company, és a dir, fer bona cara quan el moment no és l’indicat.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Cal que triïs bé els companys, que tinguis bona relació amb ells i que ells tinguin experiència prèvia compartint habitatge.

Juan Pablo. 30 anys. Llicenciat en Periodisme. Xilè. Viu a Barcelona amb tres companys que no coneixia prèviament. Aviat canviarà d’habitatge per viure amb un amic seu de tota la vida.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: L’estalvi de diners.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: Que a vegades necessites més espai per a tu, sobretot a la sala i la cuina. El lavabo no sempre està lliure quan el necessites.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Tracta tu mateix de generar una bona convivència amb els teus companys. Si no hi ha bon ambient, sigues tu qui ho propiciï. No esperis que la resta de la gent sigui agradable sense ser-ho tu també. Tot i que siguis nou al pis, pren la iniciativa per a que les coses siguin com tu vols a l’habitatge i amb la relació amb els companys.

Lluís. 33 anys. Va compartir pis d’estudiants a Girona mentre estudiava la seva carrera universitària.

Quins són els aspectes més positius de compartir habitatge: L’experiència de viure amb més gent. Les noves amistats que fas i l’obertura de mentalitat davant de diferents punts de vista, a vegades contraris als teus.

Quins són els aspectes menys positius de compartir habitatge: Cap, tot i que potser ara trobaria a faltar la manca de privacitat.

Dóna un consell a algú que vulgui compartir habitatge: Seguretat en un mateix, confiança en qui vingui i tolerància.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 21.02.2011

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove