Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia Jove: Treballar a l'estiu

6.2.- Les proves de selecció

Les proves de selecció es poden classificar en quatre grups: proves de coneixements professionals, proves psicotècniques, exercicis grupals i simulacions.

Proves de coneixements professionals
Serveixen a l’empresa per comprovar si una persona coneix les tasques pròpies de la feina a desenvolupar. Consisteixen en un seguit de preguntes amb les quals es valora els coneixements que té el candidat/a respecte al lloc de treball que ha d’ocupar.

Proves psicotècniques
Es coneixen com a “tests”. Es tracta de proves pensades per mesurar tant les aptituds com els trets de personalitat dels candidats.

En els tests d’aptituds (matemàtiques, verbals, de raonament, etc.) sovint es fixa un temps límit per respondre l’exercici. Respon primer les preguntes que sàpigues, i deixa pel final aquelles que trobis més complicades.

En els tests de personalitat el més recomanable és respondre amb sinceritat, doncs són proves que inclouen preguntes per detectar si el candidat simplement està intentant “quedar bé”.

Exercicis grupals
En aquestes proves, l’empresa reuneix a un grup de candidats/tes i els proposa realitzar conjuntament una tasca o joc. Els seleccionadors es fixen en com els candidats es comporten, en com interactuen entre ells, en qui pren la iniciativa, etc. S’utilitza molt per analitzar la capacitat dels candidats per a treballar en grup. Intenta sempre adoptar una actitud cooperativa amb la resta d’aspirants.

Simulacions
En aquest cas, el que es fa és una prova que reprodueix a la pràctica allò que cal fer en el lloc de treball al que s’aspira.

See video

Enllaços

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 8.04.2015

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove