Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Els Sindicats

Els Sindicats i les Organitzacions Empresarials (o patronals) són coneguts també amb el nom d’agents socials.

Els sindicats són associacions permanents i autònomes, sense ànim de lucre, de treballadors i treballadores per compte d’altri i propi, amb l’objectiu bàsic de defensar i millorar les seves condicions laborals mitjançant la negociació col•lectiva i la participació a institucions de caràcter sòcio-laboral.

El Sindicat té personalitat jurídica i per constituir-se no interfereix la voluntat de l’Estat, sinó d’una normativa pròpia, ni reparteix els beneficis entre els seus associats, en tot cas els derivats de la seva pròpia finalitat.

Les normes relatives a la representació dels treballadors pels sindicats es recullen com un dret fonamental a l’article 28 de la Constitució Espanyola que més tard es va desenvolupar a través de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS) 11/1985 del 2 d’agost.

El dret a la llibertat Sindical es manifesta en aquests drets:

  • Lliure sindicació, és a dir, que es pot crear o extingir l’activitat de sindicats de forma democràtica, sense que calgui cap autorització.
  • Lliure afiliació o separació d’un treballador, és a dir, que els treballadors no poden ser obligats a pertànyer a un sindicat.
  • Lliure elecció dels representants sindicals.
  • El dret a l’activitat sindical.

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 29.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Asessoria Drets Laborals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Links Drets Mapa Jove