Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

La prestació per desocupació i altres subsidis

Si us heu quedat sense feina, a causa d’un acomiadament o perquè ha finalitzat el vostre contracte de treball, podeu comprovar si teniu dret a la prestació d’atur i iniciar tot seguit els tràmits necessaris per percebre-la.

Prestació d’atur
És una prestació econòmica amb l'objectiu de protegir els treballadors que perden la feina o veuen reduïda la seva jornada laboral malgrat voler i poder treballar.

Altres prestacions per a persones a l’atur
També hi ha prestacions per a treballadors a l’atur en altres circumstàncies que no són les que ja s’han explicat.

Subsidi d’atur (protecció de nivell assistencial)
El subsidi d’atur de protecció de nivell assistencial s’atorga a persones en alguna d’aquestes situacions:

1.Treballadors que han esgotat la prestació contributiva i tenen responsabilitats familiars
2.Treballadors que han esgotat una prestació contributiva, sense responsabilitats familiars, i que tenen 45 anys o més.
3.Treballadors que han esgotat una prestació per atur de 24 mesos i tenen 45 anys o més.
4.Treballadors que no han cobert el període mínim de cotització per accedir a una prestació contributiva en produir-se la situació legal d’atur.
5.Treballadors emigrants retornats.
6.Alliberats de presó.
7.Treballadors que perden la condició de pensionistes d’incapacitat per millora.
8.Treballadors més grans de 52 anys en atur.
 
Ajuts per a aturats sense prestació
Aquest programa Temporal consisteix en facilitar cobertura econòmcia, amb caràcter extraordinari, a persones en situació de desocupació que hagin esgotat prestació contributiva o subsidi per desocupació, que no tinguin rendes superiors  a 474,98 euros mensuals en 2010 i adquireixin el compromís de participar en un itinerari actiu d'inserció laboral. 

Prestació per a treballadors eventuals del Règim Especial Agrari
Els treballadors eventuals del Règim Especial Agrari també tenen dret a una prestació econòmica per desocupació i a l'abonament de la cotització a la Seguretat Social que correspongui segons el tipus de prestació o subsidi que percebi. Podeu trobar més informació als enllaços següents:

Renda activa d'Inserció
El Programa de Renda activa d'Inserció té com a objectiu augmentar les possibilitats de retorn al mercat laboral dels col·lectius de persones desocupades amb dificultats per trobar feina o en situació de necessitat econòmica, com ara els aturats de llarga durada, els emigrants retornats, les víctimes de la violència domèstica o els discapacitats.
 
Exportació de les prestacions d’atur
Les persones beneficiàries d'una prestació de nivell contributiu o subsidi per desocupació poden percebre-la en algun Estat membre de l’Espai Econòmic Europeu (EEE) si s'hi traslladen per buscar feina.

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 29.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Asessoria Drets Laborals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Links Drets Mapa Jove