Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Salut Laboral

SALUT LABORAL:

El concepte de salut
Segons l´OMS, la salut és l’estat de complet benestar físic, mental i social, i no només l’absència de dany o malaltia.
La salut és l’estat d’equilibri dinàmic en el qual la capacitat d’un individu o un grup per afrontar totes les condicions de vida és òptima.
La salut és l’absència de malaltia o de defectes físics o mentals, és a dir, l’absència de condicions que redueixen la capacitat funcional, sent la seva incidència mesurable objectivament.

El concepte de treball
El treball és una activitat social organitzada que, a través de la combinació de recursos de naturalesa diferent: treballadors, materials, energia, tecnologia, organització, etc. permet assolir uns objectius i satisfer unes necessitats; no obstant això, depenent de les condicions en què es realitza, pot representar un perill per a la nostra salut. Aquest perill s’ha d’identificar i controlar.

El treball i la salut estan interrelacionats
A través del treball busquem satisfer una sèrie de necessitats, des de les de supervivència fins a les de desenvolupament professional, personal i social.
Però la nostra salut pot resultar danyada quan el treball no es realitza en les condicions adequades.
Per poder identificar i controlar els riscs hem de conèixer la naturalesa del treball i de tots els elements que hi influeixin. Aquests elements són de caràcter tècnic, organitzatiu, econòmic, social, etc.

Els factors de risc
Els factors de risc laboral són les condicions de treball que poden tenir una influència negativa sobre la salut dels treballadors. Ex: manipulació de càrregues, sorolls,...
Els factors de risc són:

  • Físics: Referents a les càrregues físiques, al microclima, l’edifici, instal•lacions i màquines.
  • Químics: Deguts a les substàncies i als productes.
  • Biològics: Deguts a les substàncies i als productes.
  • Psicosocials: Relatius a l’organització i a les càrregues mentals. 

VIDEOS >>>

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 29.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Asessoria Drets Laborals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Links Drets Mapa Jove