Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


El Pla d'Empresa

El pla d’empresa és el document escrit que avalua la viabilitat del nostre projecte empresarial. Si volem emprendre el pla d’empresa és decisiu i fonamental, ja que a través del seu anàlisi podrem determinar quines són les fortaleses i debilitats de la nostre idea. També ens serveix per reflexionar sobre el nostre posicionament, la sostenibilitat i altres factors claus relacionats amb el negoci.

Aquesta eina de planificació ens ajuda, primerament, a definir i enfocar un objectiu per tal de posar en marxa el projecte amb uns mínims de possibilitat d’èxit i dins d’uns marges de viabilitat. D’altra banda, aquesta definició del projecte ens ajuda a visualitzar el nou camí que ens hem proposat emprendre, i això possibilita la millora de la gestió del temps i dels recursos, tot facilitant la planificació del projecte des de l’inici fins a la posada en marxa.

Si redactem un bon  pla d’empresa podrem detectar totes aquelles mancances que té la nostra idea i quines necessitats no hem previst, però també ens dóna la possibilitat d'esmenar-les i reforçar els nostres punts forts.

 

Per ajudar-nos a redactar el pla d’empresa podem fer servir l’anàlisi DAFO

 

L’anàlisi DAFO és un mètode de planificació estratègica que avalua les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats d’un projecte. Consisteix en una anàlisi que diferencia entre els factors interns (fortaleses i debilitats) d’una organització i els factors externs d’aquesta (oportunitats i amenaces). Es tracta d’especificar l’objectiu d’un projecte i la identificació dels factors interns i externs que són favorables i desfavorables per poder assolir el nostre objectiu.

Dins del pla d’empresa, també trobem el pla econòmic-financer, que ens ajudarà a determinar de quins recursos econòmics reals disposem i quines seran aquelles despeses que haurem de controlar, així com poder fer una simulació de quins beneficis podrem treure amb el nostre model econòmic. Així, esdevé una eina indispensable per establir la rendibilitat del nostre negoci i determinar, per exemple, si les vies de finançament i recursos amb els que comptem són suficients per poder engegar l’empresa.

Hi han altres factors claus a més de l'aspecte econòmic, els quals es mesuren dins d’un pla d’empresa; els recursos humans, la planificació i gestió del temps, la competitivitat al mateix territori, la originalitat de la idea, el públic objectiu al qual ens adrecem o l'estratègia de màrqueting són alguns exemples.

 

En definitiva el pla d’empresa recull les dades essencials per portar a terme amb èxit la nostra idea i emprendre amb les millors garanties d’èxit possible.

 

See video
See video

Documents

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.10.2013

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Mapa Jove