Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Aprenentatge d’idiomes per internet

1. Per què?

Si vols marxar a l’estranger, sempre és molt útil i t’obre portes personal i professionalment conèixer altres idiomes. Perquè no començar aquí a casa teva? Internet ofereix moltes oportunitats per aprendre i practicar diferents idiomes de forma gratuïta o barata:
En línea trobes molts cursos d’idiomes, recursos sobre gramàtica, diccionaris i material d’ensenyament. A continuació et presentem uns exemples, si en vols saber més, visita’ns al Centre Europa Jove! I no oblidis, a molts centres cívics, biblioteques, centres juvenils etc pots accedir a ordinadors amb internet gratis!

 

2. Informació general

Per què aprendre idiomes? Aquesta pàgina web de la Comissió Europea sobre l'aprenentatge d'idiomes pot ajudar-te a descobrir els avantatges d'aprendre un idioma al món actual i facilitar el procés d'aprenentatge. Coneix les activitats de la Unió Europea en l’àmbit de l’ensenyament i l’aprenentatge d’idiomes.

Ploteus: El portal que l’informa de les oportunitats d’aprenentatge en tot l’espai europeu. En aquesta base de dades trobaràs informació d’utilitat sobre l’aprenentatge de idiomes als diferents països europeus. Busca per l’idioma de la teva elecció, el nivell que necessites i el país on vols estudiar.

El segell europeu: Vols aprendre un idioma de forma diferent? Busca en aquesta base de dades projectes innovadors en l'àmbit de l'ensenyament i l'aprenentatge d'idiomes a tota Europa.

Escoles d’idiomes: Un ampli directori d’escoles d’idiomes en tot el món.

 

3. Aprenentatge d’idiomes virtual

Recursos Generals

Spell Up: Nova iniciativa de Google-Chrome. Apren anglès jugant a deletrejar!

Portal lingüístic bab.la: Aquest portal t'ofereix diferents eines útils per tal d'aprendre i millorar idiomes. Entre les diferents propostes destaquen els diccionaris en línia en 22 idiomes.

Arma't de recursos: recull actualitzat de cursos i recursos per a l'aprenentatge d'idiomes.

Aprenem: materials per l'aprenentatge de diferents llengües, tallers d'idiomes gratuits i intercanvis.

Webclip de llengües de TVC: Webclip és un microespai televisiu i un recull multimèdia de recursos a Internet promogut per Televisió de Catalunya. La secció de llengües estrangeres proposa una llista de recursos divertits, útils i sorprenents per facilitar l'aprenentatge i pràctica de l'anglès.

Radio Lingua: materials gratuïts (algunes lliçons de pagament) per a descarregar en mp3 i escoltar quan i on vulgueu. Hi ha fins a 20 idiomes disponibles i molts d’ells amb lliçons de diferents nivells.

Busuu: pàgina web d'aprenentage d'idiomes online. Permet aprendre anglès, alemany, francès, espanyol, italià, portuguès, polonès, rus, turc i àrab. Disposa d'aplicació per a mòbils.

Livemocha: aprèn idiomes de manera interactiva i gratuïta. Plataforma basada en l'intercanvi de coneixements d'idiomes

Palabea: plataforma gratuïta d'intercanvi d'idiomes amb cursos i material d'aprenentatge
Mylanguageexchange.com: intercanvi d'idiomes entre usuaris, que volen trobar a algú per practicar un idioma concret

Lyrics Training: A través de vídeos de cançons populars, aquesta pàgina et permet “jugar” a endevinar les lletres en diferents nivells de dificultat.

iknow!: és una web creada per una empresa japonesa basada en l’estudi de l’aprenentatge com a ciència, de manera que utilitzant algoritmes intel·ligents t’ajuda a aprendre de la manera més eficaç i adaptada al teu ritme.

Babbel: xarxa social de gent que vol aprendre idiomes, fundada a Alemanya. S’hi pot aprendre a fons anglès, espanyol, italià, francès i evidentment, alemany. Els membres de la comunitat contribueixen a elaborar els materials, suggerint fotografies i paraules de vocabulari que les descriuen. Disposa d'aplicació per a mòbils.

Forvo: és un recurs molt útil que et permet sentir pronunciades per persones nadiues qualsevol paraula en qualsevol idioma. 

iTalki: és una comunitat d’origen xinès amb més de 500.000 membres que està molt bé per a practicar en converses reals, fent intercanvi d’idiomes amb altres usuaris en chats en grup. També pots pagar per tenir accés a un professor i donar-hi classes tu mateix.

Lingualand: Per realitzar intercanvi de llengües virtuals. Només tries l'idioma a aprendre i et pots conectar amb usuaris d'arreu el món.

BBC Languages: Aquesta pàgina de la cadena de televisió britànica és plena de recursos per practicar diferents idiomes: documentals, programes, jocs de paraules, mots encreuats, etc.

Cursos

BBC per a principiants: Marxes a l’estranger i no pots dir ni una paraula en l’idioma del país on et dirigeixes? La BBC ofereix excel•lents cursos gratuïts per a principiants.

Cursos d'idiomes gratuïts per Internet: El portal educatiu Universia ofereix una secció amb enllaços a cursos gratuïts en línia de més de 30 idiomes.

Centre Universitari d'Idiomes a Distància, CUID: El CUID, que depèn de la facultat de Filologia de la UNED, ofereix cursos d'anglès, francès, alemany, italià, portuguès, xinès i àrab, a més a més de català, èuscar, gallec i espanyol.

That's English!: Aquest programa d'ensenyament oficial consisteix a impartir a distància els tres primers cursos d'anglès del pla d'estudis de les Escoles Oficials d'Idiomes.

Centre Europeu per a les llengües vives: Enllaços a fòrums de debat sobre l’aprenentatge de llengües i a bases de dades interactives per aprendre idiomes. Esbrina com les competències comunicatives i interculturals poden ser una eina útil per l’aprenentatge de llengües estrangeres.

Gramàtica

Guia de gramàtica i ortografia anglesa: Tot el que s’ha de saber sobre la gramàtica anglesa per a estudiants d’anglès com a llengua estrangera. Trobaràs un llibre de text en línia sobre ortografia bàsica, així com molts concursos interactius.

Verbix: Coneix aquest conjugador de verbs universal! Mostra les formes conjugades completes de tots els verbs en més de 100 llengües i ofereix informació útil sobre les llengües parlades a tot el món. Es de gran utilitat pels estudiants d’idiomes!

Material d’ensenyament

One stop English: Recursos lliures i ajut professional pel professorat d’anglès: llibres, exercicis, jocs, i fòrums de participació.

E.L.Easton: Una font d’interessants materials per a l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües, com lliçons de gramàtica, tests, concursos, diccionaris, etc. Un lloc útil per a professors i estudiants que vulguin comprovar les seves habilitats lingüístiques.

Busy teacher: Recursos per a preparar les classes d'una manera ràpida per a professors enfeinats.

ESL-library: Pàgina amb leccions preparades per imprimir i facilitar la feina als professors.

Diccionaris

Free Translator: Una selecció de diccionaris, eines de traducció i cursos de vocabulari gratuïts de la Xarxa. De fàcil us, engloba mes de 40 llengües.

Wordreference: Aquesta pàgina web ofereix diccionaris en línea gratis, actualment de castellà, francès, anglès, portuguès i italià i per a castellà de sinònims i definicions.

Diccionari Cambridge: Ofereix diccionaris en línea gratis en diversos idiomes, també específics per a negocis, per a estudiants i la versió britànica o americana.

Traductors

Babelfish: Permet traduir texts i pàgines web, en molts idiomes diferents.

Traductor català: El servei de traducció automàtica de la Generalitat permet traduir en línia textos curts i pàgines web de català a castellà, anglès, francès, alemany, occità, occità aranès i al revés. 

Softcatalà: Traductor en línea del català al castellà, francès, portuguès i anglès.

Aplicacions per a mòbils

uSpeak: Aplicació per iPhone o iPad que combina jocs i continguts personalitzats per aprendre anglès de forma divertida i natural. Tipus: gratuïta, però les lliçons es cobren a part.

EF English Town: Aplicació per iPad que conté 16 nivells per aprendre anglès, incloent 600 hores de lliçons interactives, de manera que qualsevol moment pugui servir per estudiar. Tipus: gratuïta.

Aplicacions de Cambridge: Aplicació per iPad, iPhone i/o Android (segons l’aplicació que es descarregui) que permeten aprendre i millorar el vocabulari, la gramàtica, la pronúncia, fer exercicis i exàmens, de diversos nivells. Tipus: de pagament.

Aplicacions de Bristish Council: Aplicació per iPhone o iPad per tot tipus de nivells, que permet millorar la gramàtica, el vocabulari i la pronúncia, amb exercicis teòrics i pràctics, activitats interactives. Hi ha versions específiques pels infants. Tipus: gratuïta, però les lliçons es cobren a part.

Duolingo: Aplicació per Android que ofereix un aprenentatge divertit. Es tracta d’una aplicació que va millorant constantment. Tipus: gratuïta

Bravolol Learn English: Aplicació per Android per viatgers i principiants que vulguin aprendre el vocabulari i les frases angleses més comunes. Tipus: gratuïta

Rwabee Learn English: Aplicació per Android que proposa un aprenentatge de l’anglès a través de jocs i fotos. Les fotografies corresponen a una paraula, que es pot llegir i escoltar. Conté tests per comprovar les paraules apreses. Tipus: gratuïta
 

Recursos per idiomes

ALEMANY

Aprender alemán online: curs online amb gramàtica i exercicis. (Castellà)
Learn German online: aprèn alemany online, nivell principiant i avançat. ( Anglès)
DW-World: apren alemany de forma clàssica o de manera interactiva amb podcasts i vídeos. Disposa de diversos nivell.
BBC Learn German: pàgina per aprendre i practicar alemany en anglès
Alemán autodidacta: infinitat de recursos gratuïts de la xarxa per aprendre i millorar l'idioma
Aprender alemán: per aprendre i millorar l'idioma en castellà

ANGLÈS

Mansión inglés: curs gratuït d'anglès multimèdia, disposa de tres nivells: iniciació, bàsic i intermedi. Gramàtica, vocabulari, exercicis, listening... (Castellà)
Saber inglés: recursos per a estudiants d'anglès de tots els nivells, per aprendre i millorar de forma divertida. Curs d'anglès bàsic. (Castellà)
Sherton English: aprèn anglès en 52 setmanes. Infinitat de recursos per millorar i perfeccionar el teu anglès. (Castellà)
Learn English Online: curs d'anglès per a principiants. (Anglès)
Learn English. British Council: per aprendre amb listenings, exercicis, gramàtica, jocs i exàmens. Amb  interessants enllaços a recursos per nens i adolescents
Inglés total: curs gratuït d'anglès amb classes d'àudio que pots descarregar, en castellà.
BBC Learn English: pàgina molt complerta per practicar i estudiar anglès. Abarca diversos nivells
Ello: recursos  per millorar la comprensió oral, amb vídeos i podcast
Usa Learns: curs per aprendre anglès americà bàsic de manera interactiva en castellà
OM Personal: web amb infinitat de recursos i diversos nivells d'aprenentatge en castellà.  Moltíssima informació, vocabulari, exercicis, gramàtica, listenings, etc.
English-4u:  per reforçar la gramàtica, amb teoria i exercicis

ESPERANTO

El bloc del curs d'esperanto: curs interactiu d'esperanto basat en microlliçons.

FRANCÈS

Aprender francés online: curs online amb gramàtica i exercicis. (Castellà)
Le Point du FLE: curs online, gramàtica i infinitat de recursos per aprendre i millorar el teu francès. (Francès)
BBC French: pàgina molt complerta per practicar i estudiar francès
Aula Fàcil. Curso de francès. recurs en castellà per aprendre l'idioma
TV5Monde: millora el teu francès amb exercicis interactius

ITALIÀ

Aprender italiano online: curs online amb gramàtica i exercicis. (Castellà)
BBC Italian: recursos multimèdia per aprendre italià
Learn Italian Pod: podcasts per perfeccionar l'idioma

JAPONÈS

Hablemos japonés: curs gratuït de japonès bàsic amb podcast i vídeos

PORTUGUÈS

Clases de portuguès: curs de portuguès en castellà

XINÈS

Chinese4: pàgina per aprendre xinès per a europeus

 

4. Parelles lingüístiques virtuals

Vols millorar el teu nivell d’algun idioma? I també t’agradaria conèixer gent d’altres països? Perquè no fas un intercanvis lingüístic a distància! Existeixen diferents plataformes que t’ajuden a trobar una persona que vol aprendre el teu idioma i que parla el que vols practicar. A través de correus electrònics, el xat o trucades (per exemple amb el Skype, que surt totalment gratis) pots aprendre idiomes d’una forma més divertida!

eTandem: Aprengui un idioma per medi de l’intercanvi amb natius, des de la comoditat de casa seva. Per participar escrigui a la central de facilitació de parelles tàndem.

MyLanguageExchange: Aprendre és més fàcil en companyia! Troba un company a la comunitat en línia i practica l’idioma que vas aprenent amb un natiu que està aprenent la teva llengua. Et facilitarà pràctiques en línia amb plans d’estudis, espais per xats, diccionaris en línia, taulell d’anuncis i jocs de vocabulari per l’intercanvi d’argot i expressions.

See video

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.08.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove