Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Batxillerat internacional

La diferència entre un i altre batxillerat és el programa. Les llengües per impartir el batxillerat internacional són l'anglès, francès o l´espanyol. L´avaluació d´aquest programa es fa externament en un 80% i un 20% internament. Això vol dir que els alumnes fan els exàmens durant un periode que marca l´organització del batxillerat internacional i els fan a l´escola i s´envien a correctors d´arreu del món. L´avaluació interna són alguns treballs que avaluen els professors de l´escola i després són moderats pels correctors externs.

Una altra diferència, potser la més significativa, és la metodologia de treball. El BI enfoca les assignatures de manera més experimental, dóna molta importància al treball de laboratori, busca aplicar els coneixements a situacions reals, fomenta molt el treball cooperatiu entre els alumnes, autonomia de treball, responsabilitat. S'intenta que l´alumnat sigui més protagonista i que no es limiti a repetir la informació que li proporcina el professor. És una metodologia més propera al que es poden trobar a la universitat.

El programa del batxillerat internacional és el mateix a totes les escoles que l´ofereixen. S´han d´oferir 6 assignatures de 6 grups o àmbits diferents. Dins aquests àmbits es poden triar i cada centre ofereix les que considera oportú. La qüestió és que cada alumne tingui una de cada àmbit apart de les assignatures obligatòries que són: CAS, monografia i teoria del coneixement. L´interès d´això és que un alumne pot començar el batxillerat internacional a un centre i acabar-lo a un altre de diferent.

El preu del batxillerat internacional depèn de cada centre. El que si és comú a totes les escoles són les taxes que es paguen de matriculació al BI i pel dret d´exàmens (com es fa aqui per la selectivitat, per exemple, però és més car). Les taxes es poden consultar al web del BI.

El títol permet accedir de manera directa a la majoria d´universitats d´arreu del món. En el cas espanyol cal convalidar aquest títol amb la selectivitat i fer els exàmens de la part específica. Algunes universitats privades si que accepten la titulació sense la selectivitat, però no és massa generalitzat.

La durada del Batxillerat Internacional és de 18 mesos. Es pot cursar a:

1. Col·legis del Mundo IB: www.ibo.org/es
2. Col·legis del Mundo Unido: http://www.colegiosmundounido.es/ (tenen beques)

See video

Etiquetes: , , , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.08.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove