Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Erasmus

1. Què és?
2. Països de destí
3. Requisits dels beneficiaris
4. Ajuts
5. Altres modalitats per fer un Erasmus
6. Com participar-hi?
 

1. Què és?

El programa Erasmus forma part del programa Lifelong Learing Programme (programa d’Aprenentatge permanent al llarg de la vida) des de l'any 2007. Es tracte d’un programa europeu de la mobilitat internacional en l’àmbit de l’ensenyament superior que vol millorar la qualitat dels estudis superiors i fomentar les activitats de cooperació transnacional i interregional entre les universitats i centres de formació superior participants. El programa dóna la oportunitat d’estudiar a altres universitats d’Europa per un període que pot oscil•lar des dels tres mesos fins a un curs acadèmic complet.

Hi pot participar l’estudiantat, professorat i personal d’administració i serveis de les institucions d'educació superior.

Les avantatges són:

• El reconeixement d’estudis i de crèdits (ECTS).
• La gratuïtat de matrícula del centre de formació d’acollida.
• El fiançament de l’aprenentatge d’una llengua estrangera.

2. Països de destí

Hi poden participar estudiants dels estats membres de la Unió Europea, dels països de l’Espai Econòmic Europeu /Associació Europea de Lliure Comerç (EEE/AELC) (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i Turquia.

3. Requisits dels beneficiaris

• Tenir nacionalitat d’un Estat membre de la Unió Europea o disposar del permís de residència permanent a Espanya.
• Estar matriculat al teu centre de formació superior que hagi signat la Carta Universitària Erasmus i haver superat el primer curs o bé l’equivalent en crèdits.
• Coneixement suficient de la llengua acadèmica del centre de formació de destí (fan proves d’idioma per acreditat que tens un coneixement suficient per tenir dret a la beca).

4. Ajuts

La Comissió Europea concedeix un ajut econòmic mensual, tot i que també s’ofereixen places, sense compensació econòmica.

El Govern de la Generalitat de Catalunya atorga un ajut econòmic complementari (el Programa MOBINT), de 200 euros mensuals, fins a un màxim de sis mesos, a l’estudiantat que hagi estat seleccionat per fer una estada acadèmica en el marc de programes de mobilitat internacional: Erasmus i altres, i compleixi els requisits establerts a la convocatòria corresponent.

Aquestes ajudes són compatibles amb beques i préstecs de l’estat espanyol.

5. Altres modalitat per fer un Erasmus

Erasmus Pràctiques: Amb aquesta acció els estudiants en centres d'educació superior puguin realitzar estades de pràctiques en empreses, centres de formació o investigació o institucions d’altres països europeus. Les estades comprenen períodes de tres a dotze mesos, en el cas d'estudiants matriculats en un cicle de formació professional de grau superior mínim 2 mesos. Han d’estar autoritzades per la universitat d’origen.

Erasmus Mundus: És un programa que es proposa enfortir la cooperació europea i els vincles internacionals en l'ensenyament superior. El programa finança màsters i doctorats conjunts europeus d'alta qualitat, que permetin als estudiants i als docents universitaris de tot el món cursar estudis de postgrau a les universitats europees i que fomentin, al mateix temps, la mobilitat dels estudiants universitaris europeus cap a tercers països. A més, hi ha dos accions que es centren en la creació de partenaritats i associacions i la promoció de l'atractiu de l'educació superioir europea.

6. Com participar-hi?

El coordinador o la coordinadora de mobilitat del vostre ensenyament/Centre us informarà de:

• les universitats sòcies per cada ensenyament,
• del nombre d’estudiants que poden desplaçar-se,
• de les assignatures que es poden cursar fora; valorarà i prioritzarà les sol•licituds en funció de l’expedient acadèmic,
• el nivell de coneixement de l’idioma del país d’acollida,
• la motivació pel desplaçament; us informarà dels tràmits i terminis

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 8.03.2013

Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Centre Europa Jove Borsa ofertes treball estranger Asessoria Europa Joves Asessoria Europa Entitats Viatgeteca Tallers Centre Europa Jove Beques i pràctiques a l'estranger Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Cicle aprèn idiomes Cicle treballar a l´estranger Mou-te pel món i practica solidaritat Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob!