Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Estudiar a l’estranger

1. Perquè?
2. El portal europeu Ploteus
3. Estudiar a l’estranger
4. Homologació de títols
 

1. Estudiar a l’estranger: perquè?

Actualment, la majoria dels països europeus treballen en la construcció de l’espai europeu d’educació superior, que condueix a l’adopció d’un sistema de titulacions universitàries comparables que facilitarà la mobilització dels estudiants. Els diferents programes d’intercanvi existents faciliten la cooperació transnacional entre universitats, milloren la qualitat de l’educació superior i aporten beneficis tant acadèmica com professionalment, que contribueixen al desenvolupament integral de la persona. En el marc d’aquests programes d’intercanvi, molts joves de diversa procedència fan, cada any, tota o part de la seva educació superior en un país europeu diferent al seu.

Estudiar a l'estranger no només té al•licients d'una petita aventura vital, sinó que, a més, als darrers anys ha esdevingut gairebé una necessitat: la creixent mobilitat laboral a d'altres països i la valoració que les empreses fan del coneixement d'altres idiomes són les principals raons que fan dels estudis a l'estranger una opció que cal tenir en compte.

Formació o perfeccionament lingüístic, cursos d'especialització, el batxillerat o aprofitar el període de vacances per fer turisme, el que és cert és que cada vegada més estudiants de diferents nivells educatius decideixen ampliar-ne la formació a l'estranger.

2. El portal europeu Ploteus

Tens al teu abast un portal que t’informa sobre totes les oportunitats d’aprenentatge en tot l’Espai Europeu. Ploteus (Portal on Learning Opportunities throughout the European Space) té com a objectiu informar als estudiants, persones que busquen feina, treballadors, orientadors i professors sobre com estudiar en Europa.

Pots informar-te sobre els sistemes d’educació en tots els altres països europeus i sobre institucions de formació.


3. Estudiar a l’estranger

Has pensat alguna vegada estudiar durant un any escolar a l’estranger? Pots començar ja fent una estada a l’estranger durant el teu batxillerat. Hi ha agències que t’ajuden a fer totes les gestions.

La beca més famosa per estudiar a l’estranger durant els teus estudis universitaris és la beca Erasmus.
Però existeixen altres maneres de fer una estada estudiant a un altre país:
Sobretot si vols fer un màster o un doctorat, et recomanem que t’informis amb temps sobre les beques. Moltes convocatòries obren una vegada a l’any i és millor si ja tinguis tota la documentació preparada.
Consulta els diferents cercadors de beques.


4. Homologació de títols

La homologació de diplomes i títols serveixen per reconèixer una formació en un altra país amb l’objectiu d’estudiar o treballar. El procés s’ha de fer en el país d’acollida. Cada país té les seves definicions i lleis de funcionament i per això, aquest procés potser molt complicat i llarg segons les titulacions i els països. Però la Unió Europea (amb el procés de Bolonya entre altres) facilita els processos cada vegada més i pels estudiants dels darrers anys, el reconeixement pot ser molt més fàcil.

ENIC- NARIC és el centre europeu d’informació sobre el reconeixement de diplomes en països EEA i associats (Unió europea, Estats Units, Canada, Xipre, països de Europa de l’est i central, etc.). En la seva pàgina web t’informen sobre els processos d’homologació en cadascun d’aquests països.

See video

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 28.03.2011

Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Centre Europa Jove Borsa ofertes treball estranger Asessoria Europa Joves Asessoria Europa Entitats Viatgeteca Tallers Centre Europa Jove Beques i pràctiques a l'estranger Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Cicle aprèn idiomes Cicle treballar a l´estranger Mou-te pel món i practica solidaritat Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob!