Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Camps de Treball

Els camps de treball, tal i com es plantegen a escala internacional, són activitats adreçades als joves i que combinen al mateix temps oferir desinteressadament un servei a la comunitat, amb activitats lúdiques i d'interrelació sociocultural. Aquest treball voluntari vol dir aportar el propi esforç a una iniciativa col•lectiva que té com a finalitat millorar algun aspecte concret de la societat.

Es pot escollir d'entre un ampli ventall de camps de treball segons l'activitat a realitzar: ecologia, arqueologia, recuperació del patrimoni històric, música, etc.

Servei Civil Internacional

L'SCI-Catalunya neix al 1982. És una de les més de 40 branques que configuren la xarxa del Service Civil Internacional. És un moviment internacional que treballa per la pau i la justícia social, entesa com la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans. Els camps internacionals de voluntariat és la seva principal activitat i hi participen cada any més de 5.000 persones de tot el món.

L’SCI creu que quan grups de persones de diferents països viuen i treballen juntes en un projecte comú i de manera voluntària, les barreres entre elles desapareixen i que, per tant, l’entesa i el coneixement de la realitat entre les nacions augmenta.

Les eines que utilitza són els camps internacionals de treball voluntari (d’una durada de 10 a 30 dies). Es tracta d'un servei voluntari de cooperació, on un grup de persones de diferents condicions, cultures i creences participen de forma conjunta i voluntària en la realització d'un projecte; els projectes de mitja o llarga durada impulsats des de diferents organitzacions locals arreu del món, amb l'objectiu de promoure la solidaritat, la cooperació i la sensibilització dins el marc de la cultura per la Pau

Característiques dels camps de treball del SCI:

• Hi ha camps internacionals durant tot l’any.
• Duren entre 10 dies i cinc setmanes.
• No hi ha límit d’edat màxima per participar, la mínima és de 18 per a països enriquits (Europa, Amèrica de nord, Japó) i 20 per països del sud.
• Els grups varien entre 7 i 25 persones, de tantes nacionalitats diferents com sigui possible.
• No s’envien grups d’una mateixa nacionalitat.
•  Es treballen entre 20 i 40 hores setmanals.
• També s’organitzen o tu pots proposar xerrades i activitats sobre temes d’interès (resolució de conflictes, ecologia, solidaritat...).
• Oberta la participació a persones amb disminucions i a voluntaris amb família
• Per participar-hi has de pagar la quota de participació (75 Euro) que cobreix les depeses administratives, formació prèvia i l'assegurança i d'has de donar d'alta com a soci/a que val 40 Euro a l'any. Les despeses d'allotjament i manutenció estan cobertes amb aquestes quotes.

COCAT

La COCAT és la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball de Catalunya, una plataforma d’entitats creada conjuntament pel Casal de Joves de Cardedeu, Cruc, Fundació Catalana de l'Esplai, Fundació Escolta Josep Carol, Centre Excursionista Empordanès, RAI i Ascalfó, amb l’objectiu de coordinar els camps de treball, com una eina de desenvolupament personal dels joves i de desenvolupament local de les comunitats on es realitzen.

Resum de les condicions de participació:

- Edat per a participar: entre 18 anys (complerts a l’inici del 1r dia de camp) i 35 anys pels camps al estranger (Països Europeus, Turquia, Armènia, Estats Units, Canadà, Japó i Corea)  i entre 18 i 30 anys pels camps internacionals a Catalunya; tenir entre 21 anys (complerts a l’inici del 1r dia de camp) i 35 anys per a participar en un projecte del Sud (Llatinoamèrica, Àfrica, Àsia -excepte Japó i Corea).
- Treballar aproximadament 30 hores setmanals.
- Les despeses de viatge, trasllat i assegurança (per països fora de la Unió Europea) aniran a càrrec del participant. També, en cas que aquest sigui necessari, el visat i la seva tramitació.

- Els qui viatgen a un país del “Sud” (Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia) han de participar a les trobades o formacions que s’organitzin abans de marxar.

- La quota de participació és de 130 Euro: cobreix la participació, allotjament i manutenció durant el camo de treball.

Menors d’edat

Els menors d’edat poden participar en camps de treball internacionals a Catalunya (a partir dels 14 anys) i al resta de l’Estat (a partir dels 15 anys).

See video

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 26.05.2014

Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Centre Europa Jove Borsa ofertes treball estranger Asessoria Europa Joves Asessoria Europa Entitats Viatgeteca Tallers Centre Europa Jove Beques i pràctiques a l'estranger Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Cicle aprèn idiomes Cicle treballar a l´estranger Mou-te pel món i practica solidaritat Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob!