Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Intercanvis Juvenils

Projecte
Els intercanvis permeten a grups de joves de dos o més països conviure plegats en un dels països d’algun dels grups participants. Es porta a terme un programa de treball (amb tallers, exercicis, debats, activitats, etc.) que els mateixos grups heu dissenyat. Els intercanvis permeten desenvolupar competències, augmentar la sensibilització en relació a temes socials i conèixer nous països i cultures. Segons el nombre de països implicats, un intercanvi pot ser bilateral, trilateral o multilateral.

El més essencial en el moment d’iniciar un intercanvi és comptar amb la iniciativa d’un grup de joves: sou vosaltres qui teniu la proposta i qui gestioneu el vostre projecte.

Objectius
Els intercanvis de joves tenen la finalitat de reunir en un dels països participants, joves de diferents procedències, de dos o més països, i els ofereix la possibilitat de tractar temàtiques del seu interès, alhora que aprenen a conèixer els seus països i cultures respectives.
Els intercanvis poden ser bilaterals (entre dos països), trilaterals (entre tres) o multilaterals (quatre o més països) i no impliquen que necessàriament el grup d’enviament es converteixi en grup d’acollida en una segona fase del projecte. Si fos així, es presentarà una sol•licitud a part per la segona fase.

Àmbits d’actuació
Els països participants són els estats membres de la Unió Europea, més Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Suïssa, República de Macedònia i Turquia. També hi poden participar els “països veïns associats” sempre i quan el seu nombre no sigui superior al de la resta de països de la Unió Europea. Aquests són els països veïns de l’Europa de l’Est, del sud del Mediterrani, els països balcànics i Rússia, i amb menor prioritat que tots ells, els països associats d’altres parts del món.

Requisits dels destinataris
Grups de joves d’entre (associats o no) 13 i 30 anys, residents legalment en un dels països participants en el programa o en un tercer país. En cada intercanvi hi ha un grup d’acollida i un o més d’enviament. En total hi ha un mínim de 16 i un màxim de 60 participants sense incloure els monitors, i els grups de cada país han d’estar equilibrats en el nombre de participants.

Quines organitzacions hi podeu participar?
Associacions sense ànim de lucre, grups informals de joves i administracions d’àmbit local de països programa i països veïns associats. També, empreses que compten amb programes de responsabilitat social.

Durada
La durada de l’activitat d’intercanvi serà d’entre 5 i 21 dies exclòs el viatge, però es contempla un període anterior i un posterior d’activitats preparatòries i de reflexió sobre la experiència.

Finançament per les entitats que demanen subvencions:

  • Despeses de viatge: s’estableixen 7 àrees quilomètriques, segons la distància entre el punt d’origen i el de destí, amb una assignació fixa que va de 20 a 830 € per participant (pàg. 72 de la Guia del Programa). Podeu calcular prèviament la distància en aquest enllaç.
  • Despeses del projecte: quantitat fixa per participant i dia d’activitat (pàg. 75 de la Guia del Programa)
  • Necessitats especials: despeses relacionades amb participants amb algun tipus de discapacitat (costos reals)
  • Despeses excepcionals: relacionades amb la tramitació de visats, joves amb menys oportunitats i allotjament i manutenció en cas d’haver de realitzar una Visita de Planificació Prèvia (costos reals).

Sol•licitud per les entitats que demanen subvencions:

Hi han 3 convocatòries:
17 de març
30 d’abril
1 d'octubre

Les agències nacionals faciliten els formularis oficials de sol•licitud, que també poden descarregar-se de la pàgina web de la Comissió Europea.

Font: jove.cat

See video

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 26.05.2014

Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Centre Europa Jove Borsa ofertes treball estranger Asessoria Europa Joves Asessoria Europa Entitats Viatgeteca Tallers Centre Europa Jove Beques i pràctiques a l'estranger Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Cicle aprèn idiomes Cicle treballar a l´estranger Mou-te pel món i practica solidaritat Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob!