Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

CV Europass

Què és l’Europass?

Si tens intenció de matricular-te en un programa educatiu o formatiu en un altre país, de buscar feina o de realitzar una experiència laboral a l'estranger, serà molt important per poder presentar les teves capacitats i competències d'una manera fàcilment comprensible. Europass és un nou sistema que ajuda al ciutadà a:

• presentar les teves capacitats i qualificacions personals de manera senzilla i fàcilment comprensible a tota Europa (Unió Europea, AELC/EEE i països candidats);
• desplaçar-te professionalment per tot Europa.

Europass consta de cinc documents:

• dos documents (el Curriculum Vitae (CV) Europass i el Passaport de Llengües Europass) que l'interessat pot elaborar per si mateix;
• uns altres tres documents (el Suplement Europass al Títol/Certificat, el Suplement Europass al Títol Superior i el document Mobilitat Europass), que elabora i expedeix la respectiva administració competent.

El sistema Europass es recolza en una xarxa de Centres Nacionals Europass.

CV Europass:

És una forma clara i completa de presentar la informació relativa a totes les qualificacions i competències d'un ciutadà.
Incorpora un apartat adreçat a descriure les competències transversals que afavoreixen el desenvolupament d'un treball amb uns cànons de més qualitat i a justificar on i com s'han adquirit, ja sigui per via formativa o per altres vies.

Passaport de Llengües Europass:

És una forma de presentar els coneixements lingüístics d'un ciutadà, ja siguin adquirits o no en el marc de l'ensenyament formal.
Recull tots els idiomes que una persona pot utilitzar en major o menor grau, inclòs el coneixement parcial d'algun d'aquests.
Permet deixar constància del nivell de competència assolit en una o diverses llengües estrangeres i informa a tercers de forma detallada i comparable internacionalment.

Document de Mobilitat Europass:

El document de mobilitat europeu és un document que registra els períodes d'aprenentatge realitzats en països diferents al del titular.
Cada vegada és més freqüent que les persones joves realitzin algun tipus de formació fora del seu país d'origen. Per exemple, les beques del programa Erasmus+, els programes d'intercanvis internacionals que afavoreixen diverses administracions, les beques que permeten treballar una temporada fora del país d'origen, etc. Aquesta situació cal que quedi reflectida en un document oficial i que al mateix temps sigui comú a tots els estats europeus.

Suplement Europass al Títol/ Certificat:

És un document que va adjunt a un certificat de formació professional i que proporciona informació sobre el nivell d'estudis aconseguit.
Proporciona a tercers informació sobre aptituds i competències adquirides, nivells d'entrada i possibilitats que el certificat dóna per seguir estudis, llocs de treball als quals es pot accedir, etc.

En definitiva, facilita el coneixement i valor de la formació realitzada (resol aspectes com, en el cas d'Espanya, la coexistència dels tres subsistemes de formació professional).

Suplement Europass al Títol Superior
És un document que va adjunt a un diploma d'ensenyament superior i que proporciona informació sobre el nivell d'estudis aconseguit en l'ensenyament superior.
No substitueix el reconeixement, la convalidació o l’homologació del títol.

Proporciona informació sobre:

• Les capacitats i competències professionals obtingudes.
• El ventall d'ocupacions que pot realitzar.
• Els organismes de titulació i acreditació.
• El nivell del títol o certificat.
• Les diferents vies de formació per obtenir el certificat.
• Els requisits d'ingrés i les oportunitats per a accedir a una formació del nivell educatiu superior

Idiomes:

Búlgar, txec, danès, alemany, grec, anglès, espanyol, estonià, francès, croata, islandès, italià, lituà, letó, hongarès, maltès, neerlandès, noruec, polonès, portuguès, romanès, eslovac, eslovè, finlandès, suec, turc

 

See video

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.09.2015

Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Centre Europa Jove Borsa ofertes treball estranger Asessoria Europa Joves Asessoria Europa Entitats Viatgeteca Tallers Centre Europa Jove Beques i pràctiques a l'estranger Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Cicle aprèn idiomes Cicle treballar a l´estranger Mou-te pel món i practica solidaritat Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob!