Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà o Grau Superior

 Prova d’accés al Cicle Formatiu de Grau Mitjà

La prova d’accés s’adreça a tots aquells estudiants que vulguin accedir a una Cicle Formatiu de Grau Mitjà però no tenen el títol de graduats en Educació Secundària Obligatòria (ESO).
Per presentar-se a la prova s’ha de tenir 17 anys o complir-los durant l’any que es fa la prova.

Descripció de la prova:
La prova consta de dos blocs de dues hores. Les matèria de cada bloc són les següents:

 • competència en llengua catalana, competència en llengua castellana, competència en llengua estrangera i competència social i ciutadana.
 • competència en matemàtica, competència en tecnologies i competències d’interacció amb el món físic.

La qualificació de la prova està compresa entre 0 i 10 i es calcula aplicant el barem següent a la qualificació de cara àrea:

 • competència en llengua catalana: 15%
 • competència en llengua castellana: 15%
 • competència en llengua estrangera: 10%
 • competència social i ciutadana: 10%
 • competència en matemàtica: 25%
 • competència d’interacció amb el món físic: 12,5%
 • competència en tecnologies: 12,5%

Als aspirant que obtinguin una qualificació igual o superior a 4 se’ls podrà sumar la puntuació complementària obtinguda a partir de:

 • el currículum
 • la formació
 • un PQPI

Els aspirants que obtinguin una qualificació global inferior a 4 declararan no aptes i en cap cas no se’ls podrà sumar a la nota una altra qualificació.

Una de les opcions es preparar la prova d’accés a través d’un curs a una escola d’adults, sempre i quan es tinguin 18 anys d’edat o 16 quan hi hagi un motiu justificat. El curs de preparació té una durada de 330 hores.

Curs específic d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM):
L’objectiu és facilitar l’accés als cicles formatius per aquelles persones que no compleixen els altres requisits.

Poden accedir a aquest curs totes les persones que no tinguin el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que tinguin 17 anys l’any de la inscripció al curs.

El curs té una durada de 600 hores i s’estructura en tres àmbits acadèmics: àmbit comunicació (llengües catalana, castellana i anglès), àmbit social (ciències socials i ciutadania; i tutoria) i àmbit cientificotecnològic (matemàtiques i dues matèries opcionals, tecnologia o ciències naturals).

La superació del curs específic permet l’accés directe a qualsevol cicle de grau mitjà.

El curs s’imparteix en centres de formació professional o en centres de formació d’adults. La inscripció depèn, doncs, del centre on es faci.

 Prova d’accés al Cicle Formatiu de Grau Superior

Han de fer la prova les persones que volen accedir a un cicle formatiu de grau superior de formació professional inicial però que no tenen el títol de batxillerat (LOE, LOGSE o equivalent).
Per presentar-se a la prova cal haver complert els 19 anys o complir-los durant l’any què es fa la prova. També s’hi poden presentar les persones que ha complert 18 anys o els compleixen l’any que es fa la prova i tenen un títol de tècnic o tècnica del mateix grup d’itineraris del grau superior a què volen accedir.

Descripció de la prova:
La prova consta de dues parts, la comuna i l’específica.

La part comuna dura 4 hores (2 blocs de 2 hores) i consta de les matèries següents: la llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera (anglès, francès o alemany) i matemàtiques.

La part específica dura 3 hores. Segons el cicle a què es vol accedir, cal triar 2 matèries de l’opció A, l’opció B o l’opció C.

Qualificació de la prova:
La qualificació de la part comuna de la prova és la mitjana aritmètica de les 4 matèries comunes; la qualificació de la part específica és la mitjana aritmètica de les 2 matèries triades.

La qualificació global de la prova és la mitjana aritmètica de la part comuna i la part especifica; la qualificació final s’obté de sumar la puntuació complementària a la qualificació global.

Curs específic a Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS)::
Si l’alumne està en possessió d’un títol de CFGM pot realitzar el curs específic d’accés a CFGS sense necessitat de fer la prova d’accés. El funcionament d’aquest curs és el mateix que en el cas del curs específic per CFGM i es realitza, igualment, en centres de formació professional o escoles d’adults.

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 30.04.2013

Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO Mapa Jove