Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Accés a la Universitat

Vies d’accés a la universitat, en funció de la titulació que tens:
Si tens la titulació de Batxillerat: accés a la universitat fent les proves d’accés a la universitat (PAU) o també dita Selectivitat.

Si tens un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), pots accedir directament als estudis universitaris amb la nota mitjana del cicle formatiu. Únicament si aquesta nota no et permet accedir als estudis desitjats hauràs de realitzar la part específica de la selectivitat.

Si tens una titulació universitària finalitzada, pots accedir a la universitat per la mateixa via d'accés que ho vas fer la primer vegada o a través de la teva nota mitjana de la titulació universitària que has cursat.

Si tens més de 25 anys i no compleixes amb cap dels requisits anteriors, pots accedir als estudis universitaris a través d’una prova d’accés específica.

Via d’accés específica per a les persones majors de 40 anys acreditant l’experiència professional i una per a les persones majors de 45 anys a través de la prova d’accés específica, sempre que no compleixis els requisits anteriors.

Si has fet el batxillerat a l'estranger t'hauràs d'informar sobre la convalidació i l'homologació dels estudis previs a la incorporació a la universitat.

En resum, per accedir a la universitat a part de complir els requisits, és necessària una nota mínima d’accés. La nota varia en funció de la titulació i de la universitat. En alguns graus universitaris, també demanen superar una prova específica d’aptitud. En el cas de les privades, a més de complir els requisits s’haurà de superar una prova d’accés específica.

La nota d'accés a les universitats públiques, a més de ser diferent en cada universitat, també és diferent en funció dels estudis als que es vulgui accedir, ja que cada via d'accés té reservat un número específic de places. És molt important consultar les notes de tall de cada estudi.

Proves d'accés a la Universitat (PAU)
Després del batxillerat hauràs de superar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Aquesta prova, més coneguda per selectivitat, és un control de coneixements i de capacitació acadèmica. Les notes obtingudes durant el batxillerat i la puntuació que obtinguis a les PAU determinaran si arribes o no a l'anomenada nota de tall per cursar els estudis escollits; és un barem establert a partir de l'oferta i demanda de places a cada centre.

Qui pot fer les PAU?
- Alumnes de 2n curs de batxillerat (Catalunya)
- Alumnes que hagin aprovat les proves a Catalunya i vulguin millorar nota
- Alumnes de cicle formatiu de grau superior (CFGS)
- Altres casos:
     · Alumnes de fora de Catalunya
     · Alumnes de sistemes educatius de la Unió Europea o Estats amb acords internacionals, en règim de              reciprocitat
    · Alumnes de sistemes educatius d’estats no membres de la unió Europea o estats sense                                   acords internacional, en règim de reciprocitat.

Proves de la fase específica per a estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior
Els titulats tècnics superiors de cicles formatius de grau superior (CFGS) poden accedir a la universitat directament i sense obligació de fer cap prova; la seva nota d’accés és la qualificació mitjana obtinguda en el cicle (entre 5 i 10 punts) i té validesa indefinida. Tanmateix, l’actual procediment d’admissió a la universitat preveu la possibilitat que aquests estudiants puguin millorar la nota d’accés a la universitat obtinguda amb el CFGS, si de manera voluntària aquests estudiants s’examinen de la fase específica de les PAU.

Proves accés per més grans de 25 anys
Si tens més de 25 anys podeu accedir a la universitat superant la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Aquestes proves són comunes per a totes les universitats de Catalunya.

Proves d'accés per a més grans de 45 anys
Si tens més de 45 anys, pots accedir a la universitat tot superant la prova de majors de 45 anys. Si la superes, has de formalitzar la preinscripció i posteriorment et faran una entrevista que determinarà si ets APTE/A.

Accés a la universitat per més grans de 40 anys amb acreditació d'experiència laboral o professional
Si sou més grans de 40 anys pots accedir a la universitat acreditant experiència laboral o professional relacionada amb un ensenyament de grau i que no disposin de cap titulació acadèmica que habiliti per accedir a la universitat per altres vies d'accés.
L’accés a la universitat per a més grans de 40 anys es convoca una vegada a l’any i només es pot sol·licitar per a un únic centre d’estudis de les universitats catalanes.

Proves d'aptitud personal (PAP) per a estudis de Grau
Per accedir a estudis amb PAP, a més de la preinscripció universitària cal fer obligatòriament una prova d'aptitud personal i formalitzar la matrícula corresponent.
Els estudis de grau a determinades universitat amb PAP són:
- Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport
- Educació Infantil i Educació Primària
- Pilot d’aviació Comercial i Operacions Aèries
- Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entrenament
- Traducció i Interpretació

Font | Generalitat de Catalunya i Educaweb

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 29.08.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO