Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Universitat

Descripció

Actualment la universitat es troba immersa a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), conegut com Pla de Bolonya.

Això vol dir que l’estructura dels estudis universitaris que existien es van modificar per disposar actualment d’un sistema de titulacions i de càlcul de crèdits (unitat de mesura del progrés de l’alumne en el conjunt dels estudis que està fent) equivalent a tots els països europeus. D'aquesta forma es permet la mobilitat dels estudiants i treballadors i l’equiparació de titulacions.

Per aquest motiu, actualment convivim amb conceptes provinents del sistema universitari que teníem fins ara i amb uns altres que introdueix el procés de Bolonya.

Amb el disseny acadèmic que es deriva del procés de Bolonya, les titulacions universitàries s’anomenen de grau, de màster i de doctorat:

  • Estudis de Grau: tenen una càrrega docent de 240 crèdits ECTS i una durada mínima de quatre cursos. En acabar-los s’obté la titulació de graduat/da.
  • Estudis de Màster: tenen un càrrega docent que està entre 60 i 120 crèdits ECTS i una durada mínima d’un o dos cursos acadèmics. En superar-los s’obté el títol de Màster Oficial.
  • Estudis de Doctorat: condueixen a la titulació de doctor/a. Per accedir-hi és necessari haver superat, prèviament, una Màster Oficial.

El crèdit

La unitat de mesura que s’utilitza per determinar el progrés que fa l’alumne en la seva titulació universitària és el crèdit.

Amb l’adaptació del procés de Bolonya, el crèdit té entre 25 i 30 hores i comptabilitza les hores de classe, les hores d’estudi, les hores dedicades a seminaris, treballs, pràctiques o projectes i les que es demanin per a preparar i fer els exàmens i les proves d’avaluació. A aquests crèdits se’ls anomena crèdits europeus: European Credit Transfer System (ECTS).

Cada matèria té assignat un valor en crèdits, de forma que, quan l’estudiant supera l’assignatura, aconsegueix en el seu expedient acadèmic els crèdits corresponents.

Cada titulació té definits quants crèdits la integren. Quan l’estudiant aconsegueix en el seu expedient el número de crèdits de la carrera obté la titulació.

Documents

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 16.05.2013

Borsa jove ofertes de treball Assesoria Orientació Académica Ajuts i subvencions Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Assessoria Orientació Acadèmica Cicle aprèn idiomes Tallers recerca feina per internet Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser Guia després de l´ESO Mapa Jove