Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Ajuts pel pagament de l'hipoteca

Sota el nom de Prestacions Econòmiques d’Especial Urgència, es regulen ajuts a fons de caràcter personal per fer front quotes d’amortització hipotecària i s’atorguen per atendre situacions d’especial urgència a fi de garantir la permanència continuada a l’habitatge de la persona sol•licitant i de la seva unitat de convivència.

La línea de prestacions d'especial urgència atén casos de persones que no han pogut fer front als pagaments del lloguer o de la hipoteca. Així, la finalitat principal de les prestacions és deixar sense efecte l'acció de desnonament judicial per impagament del lloguer, o d'embargament de l'habitatge per impagament de quotes hipotecàries, i possibilitar la permanència continuada de la persona sol·licitant i de la seva unitat de convivència a l'habitatge.

Requisits

 1. Residir a Catalunya.
 2. Ingressos mensuals, ponderats d’acord amb el nombre de membres de la unitat de convivència i de la zona on estigui ubicat l’habitatge, no superiors a 2,35 vegades l'IRSC
 3. Ser titulars d'un crèdit hipotecari per a l'adquisició d'un habitatge.
 4. L'habitatge s'ha de destinar a residència habitual i permanent de la persona sol•licitant.
 5. No tenir, la persona sol•licitant, un altre habitatge en propietat.
 6. Acreditar l´incapacitat de satisfer les quotes d'amortització d'un préstec hipotecari per a l'adquisició d'un habitatge de promoció privada.
 7. L'import de la quota d'amortització mensual que ha de pagar la persona sol•licitant de la prestació no ha de superar els 1.200 € mensuals.
 8. La persona beneficiaria ha d’estar al corrent del pagament de les quotes d'amortització dels últims dotze mesos anteriors al període per al qual se sol•licita la prestació.

   

Més informació

Telèfon de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya: 93 114 60 11 // 93 114 54 53

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.01.2013

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Assessoria Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Ajuts al lloguer Ajuts a la compra Diccionari d'Habitatge Promocions d'habitatge Garantia Juvenil Guia Jove sobre Hipoteques Guia Jove per compartir pis links habitatge