Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Què cal fer quan canvies de domicili?

Quan canvieu de domicili heu de tenir en compte que l’adreça amb la qual us relacioneu amb els organismes i institucions públiques també canvia. Per tant, és obligatori actualitzar-la i això implica haver de fer una sèrie de tràmits.

L’alta o el canvi de padró
Qualsevol persona que viu a l’Estat espanyol té l’obligació d’inscriure’s al padró d’habitants del municipi en el qual resideix habitualment. Això li atorga la condició de veí del municipi amb tots els drets i les obligacions que comporta.

Si canvieu de domicili dins el mateix municipi, a efectes del padró, es considerarà un canvi de padró. En canvi, si veniu d’un altre municipi, es considerarà una alta al padró del nou municipi.

Heu de notificar, doncs, l’adreça a l’ajuntament del vostre nou municipi per poder gaudir dels serveis i complir les obligacions amb les diferents administracions.

A quines institucions es fa el canvi automàtic?
L’ajuntament ho comunica automàticament al CatSalut, a l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i a la Direcció General de Policia (DGP). No obstant això, encara s’està treballant per incloure-hi més entitats.

S'ha de tenir en compte però, que no tots els ajuntaments que permeten fer el tràmit per Internet ho comuniquen a aquests tres organismes, per tant és aconsellable consultar cada cas a l'ajuntament que correspongui.

Documents oficials
Recordeu que és obligatori actualitzar l’adreça que consta en documents oficials (DNI, passaport, carnet de conduir, etc.) i això ho haureu de tramitar personalment a la comissaria de la policia del vostre municipi.

Si la renovació es fa per modificar les dades (canvi de domicili, nom, etc.) d’un DNI no caducat, el tràmit és gratuït. Actualment en moltes comissaries ja es pot demanar hora amb cita prèvia estalviant cues innecessàries.

Més entitats i organitzacions
A més d’aquestes notificacions, heu de tenir en compte totes aquelles entitats, associacions, organitzacions on esteu inscrits o registrats. És una gestió simple però no per això és menys important.

Recordeu de comunicar-ho a tots els bancs i caixes on teniu comptes oberts, organitzacions diverses (mútues, ONG, etc.), subscripcions de diaris i revistes, compra a domicili, clubs esportius i associacions professionals... i evidentment a tots els vostres amics i familiars.

Centre de salut
Si has canviat de domicili hauràs d'anar al CAP que et correspongui per l'adreça i ensenyar el volant d'empadronament i triar el metge o metgessa dins de les possibilitats horàries del centre.

Pots consultar el CAP que correspon a la teva nova adreça.

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 28.12.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Assessoria Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Ajuts al lloguer Ajuts a la compra Diccionari d'Habitatge Promocions d'habitatge Garantia Juvenil Guia Jove sobre Hipoteques Guia Jove per compartir pis links habitatge