Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

B

Banc d'Espanya: És el banc central que s'encarrega de supervisar la solvència i comportament de les entitats financeres, assessorar al govern, realitzar les estadístiques, informes i estudis necessaris relacionats amb la seva responsabilitat i la seva posterior publicació, i cooperar amb el SEBC (Sistema Europeu de Bancs Centrals) per a reunir la informació que sigui necessària en l'elaboració d'estadístiques, dintre del compliment de les seves funcions. És la seva labor, també, oferir servei de tresoreria i financer del deute Públic al Tresor, a més d'aquelles Autonomies que així ho sol·licitin. Les funcions en les quals participa dintre del Sistema Europeu de Bancs Centrals són: definir i executar la política monetària de la Comunitat, executar la política cambiaria i realitzar operacions de canvi de divises, posseir i gestionar les reserves oficials de divises dels estats membres, promoure el bon funcionament del sistema de pagaments i emetre els bitllets de curs legal.

Base de Càlcul: El nombre de dies utilitzat en la fórmula per a calcular els interessos. Segons l'any natural seria 36.500 i segons l'any comercial seria 36.000. L'habitual és que les entitats utilitzin la base de 36.000 dies. Béns immobles Objectes o coses que no poden traslladar-se d'un lloc a un altre sense que sofreixin deterioració, normalment s'utilitza per a denominar el sòl i les edificacions construïdes.

Base imposable: Suma del rendiment sotmès a impostos i del qual, després de les deduccions, se n'obté la base liquidable.

Base liquidable: Xifra sobre la qual es calculen els imports que cal pagar.

Beneficiari: Persona física o jurídica (com una entitat financera) titular del dret d'indemnització.

Béns immobles rústics: Es consideren així els sòls que no tenen condició d'urbans, les construccions de caràcter agrari situades en terrenys rústics i indispensables per al desenvolupament de les activitats agrícoles, ramaderes o forestals.

Béns immobles urbans: Es denomina així, al sòl urbà susceptible d'urbanització, l'urbanitzable programat i l'urbanitzable no programat des del moment que s'aprovi un programa d'actuació urbanística. Els terrenys que es trobin en alguna d'aquestes circumstàncies, disposin de vies pavimentades, encintat de voreres, clavegueram, enllumenat públic i subministrament d'energia elèctrica i aigua, que estiguin ocupats per construccions de naturalesa urbana. Les construccions urbanes, edificis, instal·lacions comercials i industrials assimilables als edificis.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Assessoria Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Ajuts al lloguer Ajuts a la compra Diccionari d'Habitatge Promocions d'habitatge Garantia Juvenil Guia Jove sobre Hipoteques Guia Jove per compartir pis links habitatge