Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

E

Efectes a cobrar: Lletres de canvi o altres títols valors procedents de transaccions comercials o financers pendents de cobrament.

Emancipació: Habilitació d'un menor per a regir la seva persona i béns com si anés adult (excepte per a prendre diners a préstecs, gravar o alienar immobles o objectes d'extraordinari valor). L'emancipació pot tenir lloc per matrimoni del menor, per concessió dels quals exerceixin la pàtria potestat o per concessió judicial.

Embargar: Retenir béns per garantir el pagament d'un deute. Ho executa l'autoritat competent.

Endeutar: Sinònim de deure. Practicar una nota de càrrec o dèbit a la comptabilitat.

Entitat de crèdit: Persona jurídica amb qui es contracta el crèdit hipotecari (Banc Hipotecari, entitats de crèdit oficial, caixes d'estalvi, caixa postal, entitats regulades pel RD 896/1997, entitats cooperatives de crèdit i societats de crèdit hipotecari).

Escriptura: Document pel qual es declara que una o diverses persones contrauen un compromís signat per elles i autoritzat per un notari. L'acció de fer una escriptura es diu escripturar.

Escriptura: Document públic autoritzat per un Notari que dóna fe del seu atorgament per les parts, en les condicions que en el mateix manifesta i que ho faculta per a ser inscrit en el Registre. El seu objecte pot ser variat, però són molt habituals les referents a operacions immobiliàries (escriptura de compravenda, d'hipoteca …) ja que normalment es tendeix a inscriure aquest tipus d'operacions en el Registre de la Propietat i, els documents privats no tenen accés al mateix.

Escriptura pública: Són documents públics signats i ratificats per un notari. Aquesta escriptura s'inscriu al Registre de la Propietat.

Estatuts: Conjunt de regles per les quals es regeix una persona de caràcter cooperatiu o associat, per exemple la comunitat de veïns.

EURIBOR: Índex que mesura l'evolució del mercat interbancari europeu i és, segurament, el més recomanable. Reflecteix de manera molt brusca les pujades i baixades de tipus. Sempre se li suma un diferencial, però no és convenient que el tipus superi l'1,25%.

Exigibilitat: Caràcter d'una determinada prestació o obligació, una vegada que assorteix efectes. Es produïx quan un creditor està facultat a demanar el seu compliment al deutor.

Exonerar: Alliberar d'una obligació.

Expedients de domini: Actuacions judicials que tenen per objecte justificar davant els tribunals l'adquisició d'una finca de la qual no es té títol inscribible, a efecte de procedir a la seva inmatriculació (1ª inscripció en el Registre de la Propietat). També pot tenir per objecte la represa del tracte successiu, interromput per qualsevol causa (inscriure en el Registre de la Propietat tota la cadena de transmissions relatives a una finca) o inscriure en el Registre de la Propietat excessos de cabuda respecte a una finca.

Expropiació: Privació de la propietat privada al seu legítim amo, portada a terme per l'administració competent per una causa justificada d'utilitat pública, prèvia indemnització i seguint el procediment establert en les lleis.

Extinció: Finalització del contracte de lloguer per incompliment d'obligacions per ambdues parts. En el cas del propietari, podrà extingir el contracte quan l'inquilí no pagui la renda, la fiança o la seva actualització, sostarrendi o cedeixi l'habitatge sense el seu consentiment, dany o realitzi obres no consentides, activitats molestes, perilloses o il·legals, destini l'habitatge a altres usos. L'inquilí podrà estingir el contracte si el propietari no conserva l'habitatge o interfereixi en l'ús acordat.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Assessoria Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Ajuts al lloguer Ajuts a la compra Diccionari d'Habitatge Promocions d'habitatge Garantia Juvenil Guia Jove sobre Hipoteques Guia Jove per compartir pis links habitatge