Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

On informar-me? Les millors webs i recursos d'orientació i prevenció sobre les drogues.

Tu decideixes. Tens dubtes sobre les drogodependències?

Aquí tens la informació que et cal per a decidir quina actitud prens amb les drogues. Et presentem un llistat d’enllaços que et poden interessar.

 

1---EL PEP https://www.elpep.info

Web de prevenció adreçada a joves de 14 a 17 anys.
Projecte de l’Agència de Salut Pública per potenciar la difusió  de missatges preventius entre la població més jove. El web té un apartat adreçat  a professionals on es poden trobar continguts i orientacions per intervenir amb  joves, especialment des dels àmbits educatius i de lleure.

2---LA CLARA  https://laclara.info

Web de prevenció adreçada als joves a partir dels 16 anys,  amb continguts més amplis i de caire més informatiu. Té  l’objectiu de  sensibilitzar-los sobre els riscos dels consums.  Pot ser útil tant per als joves que usen drogues com per als que no n’usen. A la web hi podeu trobar vídeos, autotest  de consum, entrades i consultes per correu-e.

3--- CANAL DROGUES https://drogues.gencat.cat/ca/inici/

Web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Hi trobareu tant informació sobre el consum de drogues així com programes i recursos sobre hàbits saludables i prevenció.

4--- HEMEROTECA DROGUES https://hemerotecadrogues.cat/

En aquesta biblioteca virtual de l’Agència de Salut  Pública de Catalunya tindràs accés a materials educatius, de sensibilització, documents per a professionals, guies,...

5---JOVE.CAT https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/salut/drogues_i_addiccions/

Portal de la Generalitat de Catalunya, des de l’Area de Joventut, on s'exposa material informatiu específic sobre drogues  (Alcohol, Tabac, Cànnabis, Cocaïna, Heroïna, Pastilles i drogues de disseny) i altres recursos d’interès.

6--- ENERGY CONTROL https://energycontrol.org/

Projecte que té l'objectiu de reduir els riscos derivat del consum de drogues en espais socials i festes a partir de l'assessorament, formació i informació en drogues per aconseguir una millor gestió personal dels plaers i riscos.

7--- PLAN NACIONAL SOBRE DROGAS http://www.pnsd.msssi.gob.es/

Informació del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Explica La Estratègia Nacional sobre Drogues i les accions que es desenvolupen. També presenta un llistat d’entitats que participen en el Pla.

8---SOM.NIT https://www.Somnit.org  Adreçat a joves majors de 18 anys.

És tracta d’un projecte d’acció directa d’informació, prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues.

9--- PERIFERICS http://www.periferics.cat/

Xarxa d’ens locals i entitats que treballen per a la promoció de la salut i la prevenció en l’àmbit de les drogues. Hi ha información sobre cada tipus de droga, materials, links, estudis i informes, formacions, etc.

10--- XIRINGU

Punt itinerant d’informació gestionat per alumnes de la UB. Comprèn materials per Sensibilitzar, informar i orientar els i les estudiants sobre l'afectivitat,  la sexualitat, el VIH/SIDA i altres infeccions de transmissió sexual, el consum conscient de substàncies i altres temes relacionats amb la salut.

11. ARSU FESTA. http://festa.arsu.es/

Es un col.lectiu que té per objectiu ajudar a les persones a gestionar els riscos associats als plaers derivats de l’ús de substàncies i també de les relacions sexuals. Tenen una secció de vídeos de creació pròpia molt bons i un blog

12. GAIS POSITIUS.

És l'acció principal del programa de reducció de riscos associats al consum de drogues per el col.lectiu LGTBI “Més info, menys danys” de gais positius.

13. BLOG d’ASAUPAM https://www.dependencias.info

Blog de l’Associació Asaupam que utilitza aquest canal de comunicació informativa d’opinió  i de consulta sobre les addiccions.

14. Associació PDS. https://www.pdsweb.org

En aquesta pàgina trobaràs materials molt interessants. També les campanyes tupunto.org on pots veure els vídeos guanyadors i les "neuroaventures" on tens informació sobre l’alcohol i altres substàncies.

Mapa Jove


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 9.10.2017

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Canal Salut. Sexe Joves Línia Verda Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove