Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Vull fer un voluntariat social i ajudar a d'altres persones

El voluntari/ària és una persona que:

- Actua a favor dels altres o de la comunitat en general.
- És solidari i compromès amb el seu entorn, comunitat i societat.
- Se sent part implicada amb el seu poble, la seva ciutat, el seu país, la seva gent.
- Estableix per pròpia voluntat i des de la plena llibertat un compromís d’actuació.
- Actua de manera altruista i gratuïta.
- És una persona sensible a les mancances i necessitats de la societat i l’entorn enteses com un global.
- Decideix, des d'unes opcions i conviccions personals, passar a l'acció per donar resposta a aquestes mancances i necessitats.
- És una persona activa, dinàmica, emprenedora, responsable i disposada a assumir compromisos.
- Actua coordinadament en el marc d'una organització i amb les altres persones que la conformen.
- És una persona que dóna sense esperar rebre res a canvi.

I de fet, si parlem de persones sensibilitzades i capaces d’assumir responsablement un compromís, es pot trobar una tasca de voluntariat per a cada tipus de persona, tot i que s’entén que no tothom pot fer qualsevol tasca.

Les entitats de voluntariat actuen en diferents àmbits, faciliten i canalitzen la participació ciutadana, i garanteixen una societat forta, plural i amb capacitat per donar resposta a les seves pròpies necessitats.

Voluntariat social

L’àmbit social ve caracteritzat per un objectiu comú que és el benestar de les persones, contribuint a la millora de la seva qualitat de vida, ja sigui des d’aspectes físics, psíquics o socioafectius. La tasca del voluntariat pren un relleu especial atesa la vulnerabilitat dels col•lectius amb els quals es treballa. Les funcions i tasques que desenvolupa el voluntariat en aquest àmbit vénen caracteritzades sobretot per l’acompanyament i l’escolta, dues peces clau del voluntariat social i que són eixos transversals en la resta de tasques i funcions. Volem aclarir, però, que aquestes tasques i funcions sovint són comunes, tot i que es treballi per a diferents col•lectius, ja que el voluntariat social el que fa és atenció a les persones.

A continuació es detalla de forma orientativa els col•lectius que s’atenen des d’aquest àmbit, les funcions i tasques que realitzen els seus voluntaris/es i quin hauria de ser el seu perfil.

Col•lectius:
Gent gran, drogodependents, persones privades de llibertat, malalts temporals o terminals i les seves famílies, persones immigrades i refugiades, minories ètniques, persones en situació de pobresa i exclusió social, persones amb discapacitat, persones en dificultats social, infància i joventut en risc...

Funcions i tasques:
Acompanyament individualitzat (atenció domiciliària, hospitalària i sociosanitària) i grupal, acompanyament a la mort i al dol, orientació i ajut en la reinserció, animació i dinamització hospitalària, acollida a la llar, alfabetització i adaptació a una nova cultura; tasques de prevenció i integració, sensibilització i reconeixement de la diversitat, repartiment d'aliments i foment d’hàbits de treball, activitats culturals, lúdiques, transport i formació; orientació en l’assessorament jurídic i psicològic.

Perfil:
Persona compromesa, empàtica, amb capacitat de lliurament als altres, amb una sensibilitat especial per escoltar i atendre les persones, i amb capacitat per gestionar emocionalment les situacions difícils.

On puc ajudar?

A continuació us adjuntem un recull de web on podeu trobar la vostra entitat i projecte on col·laborar, també pots informar-te en qualsevol punt d'informació juvenil del teu municipi:

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.07.2013

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Canal Salut. Sexe Joves Línia Verda Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove