Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Mitjans escrits i noves tecnologies

Mitjans escrits:
Noves tecnologies:

Mitjans escrits:

Un dels mitjans més tradicionals i habituals a l’hora de cercar feina són els anuncis de treball de diferents diaris i publicacions. Podem trobar alguns anuncis d’ofertes laborals als diaris de premsa general i a la secció diària de la premsa gratuïta.

  • Butlletins Oficials de l’Estat:

Podem trobar ofertes de feina i recursos ocupacionals als butlletins oficials de l’estat. Aquests butlletins recullen les actes i resolucions de l’Estat i per tant també podem trobar totes les ofertes de feina pública.

Per accedir a les ofertes de l’administració pública s’ha de tenir en compte que l’accés es pot donar de les següents formes:

1. Contractació temporal sota pressupost d’un programa específic.
2. Concurs de mèrits. On la administració fa pública una necessitat de personal i on es baremarà per la selecció un seguit de mèrits del opositor a la plaça
3. Oposicions. On la selecció del personal es realitza a través de proves selectives
4. Concurs-oposició. La selecció es realitza mitjançant la combinació dels dos procediments anteriors.

Es pot consultar la informació sobre les ofertes de l’administració pública al butlletí oficial de l’estat, així com al diari oficial de la comunitat i els butlletins oficials de cada província.

Noves Tecnologies

Portals de feina

Els portals de Feina son els recursos més populars ja que posen en contacte de manera directa persones que cerquen feina i empreses que tenen ofertes laborals. A Internet trobem un ampli ventall de portals de feina:

  • Portals de Feina generals, es a dir, inclouen ofertes de tots els sectors
  • Portals de Feina especialitzats en oferir vacants laborals adreçades a sectors determinats

Els portals de feina son ràpids, còmodes i sense cost pel treballador.

Per inscriure’s a un portal de feina hem d’aconseguir prèviament un correu electrònic que ens servirà com a identificador, i després enregistrar-nos com a usuaris segons les instruccions del portal i finalment introduir el nostre currículum. A partir d’aquest moment podrem inscriure’ns a totes aquelles ofertes que s’escauen amb el nostre perfil.

En cas de que siguem seleccionats l’empresa se’ns posarà en contacte via telèfon o mail per tal de concertar una possible entrevista.

Cercadors de treball:

Els Cercadors tenen la funció de trobar dins la Xarxa aquelles ofertes de feina que coincideixin amb els paràmetres de recerca que nosaltres hem introduït.

Per a fer-ho fan una recerca exhaustiva d’aquest tipus d’ofertes dins de tots els portals d’ Internet i a través de links ens deriven a aquells portals on han trobat les ofertes que compleixen els paràmetres establerts.

Borses de treball incloses dins d’empreses privades

Moltes de les grans empreses tenen borses de treball propis o publiquen ofertes de treball en la seva web corporativa.

També es possible trobar dins de la pàgina web empresarial un apartat que permet enviar el CV de manera general, per tal de poder crear una borsa de candidats, a utilitzar en el moment en que hi hagi ofertes laborals. 

L’ avantatge que ofereixen aquestes borses de treball es que permeten un contacte directe amb l’empresa, sense intermediaris.

Xarxes socials adreçades a contactes professionals.

Les Xarxes Socials professionals permeten posar-te en contacte amb una xarxa professional d’arreu del món, augmentant, d’aquesta manera les teves oportunitats laborals.

La interacció amb altres membres de la teva xarxa professionals es realitza amb la finalitat de:

  • Trobar feina
  • Detectar col•laboradors
  • Millorar l’agenda de contactes professionals
  • Ampliar coneixements
  • Generar projectes i oportunitats laborals

Per formar part d’una Xarxa Social professional has d’introduir, en comtes del teu perfil personal com es fa dins una xarxa social per l’oci, el teu currículum vitae. D’aquesta manera la informació professional va circulant dins del circuit d’intercanvi professional d’informació que es produeix amb la interacció amb altres membres.

Existeixen diferents xarxes socials professionals, les més utilitzades són: Linkedin, Xing i Viadeo

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 20.09.2018

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser